Да би човјек знао да иде у будућност мора да зна прошлост

Циљ нам је да свих наредних година ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ у данима када се обиљежава завршетак Великог рата носе на својим грудима цвијет рамонду у данима који су посвећени том догађају. На тај начин ћемо развијати националну свијест код младих нараштаја”, казао је Чабрило.

Република Српска 19.11.2021 | 16:55
Да би човјек знао да иде у будућност мора да зна прошлост

Млади професор математике у Средњошколском центру „Перо Слијепчевић” у Гацку Бранко Чабрило данас је у знак сјећања на завршетак Првог свјетског рата и велику побједу српске војске даровао свим ученицима првих разреда цвијет рамонду, који представља симбол завршетка Великог рата и постигнутог мира.

Догађају је претходио час историје од стране професора Драгана Лажетића, који је ученицима говорио о карактеру рата и улози српског народа у Великом рату од 1914. до 1918. године.

Говорећи о томе професор Лажетић је направио посебан осврт на општину Гацко у том времену, наводећи најзначајније догађаје из тог времена као и ослобођење, које је дошло у новембру 1918. године.

Ученике је том приликом поздравио директор СШЦ „Перо Слијепчевић” Александар Саша Пуровић.

Професор Бранко Чабрило каже да је осјетио потребу да учини нешто за ове младе људе.

-Имајући у виду да сам први пут разредни старјешина, осјетио сам потребу да учиним нешто за наше младе суграђане и будуће интелектуалце. Да би човјек знао да корача у бућност мора да зна за своју прошлост. Српски народ не смије заборавити своју жртву и велики допринос, који је дао за вријеме Првог свјетског рата. Због тога сам и дошао на идеју да сваког ученика првог разреда средње школе дарујем цвијетом рамондом, који је као што знате, симбол окончања Великог рата и побједе Срба и њихових савезника из Првог свјетског рата.

Професор Чабрило је предложио професору историје Драгану Лажетићу и директору Пуровићу да сваке наредне године сви полазници првог разреда средње школе у организацији Наставничког вијећа на поклон добијају цвијет рамонду са обавезом да у радној седмици у којој се обиљежава окончање Првог свјетског рата носе поменути симбол.

"Циљ нам је да свих наредних година ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ у данима када се обиљежава завршетак Великог рата носе на својим грудима цвијет рамонду у данима који су посвећени том догађају. На тај начин ћемо развијати националну свијест код младих нараштаја”, казао је Чабрило

У име ученика обратила се Јана Антељ и поздравила активност, рекавши:

„Данашњи догађај коментаришем веома позитивно. Сматрам да би требало да имамо што више оваквих акција. Похваљујем акцију професора Чабрила и морам признати да нас је све одушевила.“

(Исток) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Б33

19.11.2021 16:22

Само ви заробљавајте дјецу у прошлост малоумници! Нисте нормални, правите атак на њихову слободу .. Дјеци треба поглед у светлију будућност.. Ви учитељи (ненаучени) највећи агресори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дензел

19.11.2021 16:44

Па у какву будућност идете сад кад толико лажете о задњем рату?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

19.11.2021 17:21

Свима је на просторима бивше државе и прошлост ,садашњост и будућност сјајна на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

19.11.2021 18:54

Свака част младом професору. Треба да будемо поносни на наше јунаке и да не пристајемо на безобразно прекрајање историје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центар

19.11.2021 19:19

Да би цовјек знао прослост, мора бити објективан, а не посматрати је кроз призму национализма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само назад

19.11.2021 19:46

А онда се задуживати да се купе лијекови и електроника од оних који гледају напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

20.11.2021 21:20

Тацно..слазем се

ОДГОВОРИТЕ