У Сарајеву протест због смрти дјевојчице из Какња

Испред зграде Владе Кантона Сарајево окупили у се грађани како би исказали протест због смрти дјевојчице Џене Гаџун из Какња.

Босна и Херцеговина 19.11.2021 | 14:31
У Сарајеву протест због смрти дјевојчице из Какња

Судбина малене Џене растужила је бх. јавност која тражи одговоре. Желе пронаћи кривца и траже адекватну казну за починиоце.

Организатори протест као циљеве овог мирног окупљања навели су изражавање подршке породици Гаџун од стране грађана Сарајева.

Један од циљева је информисање шире јавности о случају смрти двоипогодишње дјевојчице Џене Гаџун путем присутних медија на мирном окупљању, те достављање листе захтјева Министарству здравства Кантона Сарајево.

Ален Алић, један од организатора окупљања, истакао је да су од четири захтјева, два већ испуњена.

"Ми ћемо инсистирати да се и остали захтјеви испуне. Не желимо да вршимо притисак на рад и охрабрују нас активности надлежних институција. Сматрамо да је довољно 15 дана за спровођење ових захтјева, након тога позват ћемо на поновно окупљање. Моја обавеза и овдје присутних људи је да будемо овдје данас. Ово је убиство и десило се у Кантону Сарајево. Нема сарадње са ресорним министарством", казао је Алић, преносе федерални медији.

(Агенције  Фото:Расиосарајево)

Коментари / 0

Оставите коментар