Апокалипса: 18.000 људи одсјечено од свијета (ВИДЕО)

Екипе Хитне помоћи покушавају да дођу до 18.000 људи у Британској Колумбији који су одсечени пошто су поплаве и клизишта уништили путеве, куће и мостове.

Свијет 19.11.2021 | 10:14
Апокалипса: 18.000 људи одсјечено од свијета (ВИДЕО)

Према наводима тамошњих медија, то би могла да буде најскупља природна катастрофа у историји Канаде.

Премијер Британске Колумбије Џон Хорган прогласио је ванредно стање и рекао да ће се број погинулих повећати у односу на до сада потврђен један смртни случај, а полиција наводи да се још четири особе воде као нестале.

Повлачење поплавних вода помогло је спасилачким напорима, али је лобилна киша блокирала читаве градове у тој провинцији, као и приступ највећој луци у земљи у Ванкуверу, пореметивши већ напете глобалне ланце снабдевања, преноси агенција Ројтерс.

Многи од погођених градова налазе се у планинским областима источно и североисточно од Ванкувера где је ограничен приступ. Министри покрајинске владе поручили су на јучерашњој конференцији за новинаре да неки велики аутопутеви полако почињу да се поново отварају.

Међутим, поједини градови су пријавили несташицу горива, а заменик премијера Мајк Фарнворт је изјавио да покрајина разматра увоз горива из Сједињених Држава или суседне Алберте.

У Отави, савезни министар за приправност у ванредним ситуацијама Бил Блер је рекао да су речни токови почели да опадају, али да је ситуација и даље критична. Званична Отава је обећала да ће послати стотине припадника ваздухопловних снага у Британску Колумбију, од којих су први већ пристигли.

Хиљаде других је у приправности. Купци су испразнили полице са намирницама, а покрајинска министарка пољопривреде Лана Попам поручује да је снабдевање храном сигурно и да “свакако нећемо остати без хране”.

Поплаве су погодиле и америчку савезну државу Вашингтон.

(Тањуг  Фото: Тањуг/Јонатхан Хаywард/Тхе Цанадиан Пресс виа АП)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Деутсцхланд

19.11.2021 10:10

Где вам је мјере против,измишљених вируса,ЉУДЕ затварате,стице вас Бозија рука,где су силни науцници, владарји да зауставе кису, поплаве,где су Сотоне Који казу да мускарац са мускарцем склапа Брак,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

19.11.2021 11:05

Е бас тако,и треба бам апокалипса свима..

Name

Мм

19.11.2021 13:49

Никада се нерадуј тудјој несреци.

Name

Марко

19.11.2021 17:50

Тај твој бог ни прстом да мрдне. Страшно како људи размишљају у 21 вијеку

Name

Мајка природа

19.11.2021 18:36

Је најјаца сила. Како сте је занемарили тако вам је и вратила.и ниста ово није бит це и горе.исцрпили су моцници из земаљских њедара све сто се мигло исцрпити.сад плацамо цех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аууу

21.11.2021 11:39

Господ це вратит сваком по заслузи ком треба

ОДГОВОРИТЕ