Француска неће уводити локдаун за невакцинисане

Француска неће следити европске земље које уводе мере изолације за невакцинисане против ковида 19, због успеха њене здравствене пропуснице у сузбијању ширења вируса, поручио је председник Емануел Макрон.

Србија 19.11.2021 | 07:39
Француска неће уводити локдаун за невакцинисане

- Те земље које закључавају невакцинисане су оне које нису увеле здравствену пропусницу. Из тог разлога овај корак није неопходан у Француској, рекао је Макрон листу Воа ди нор у интервјуу објављеном данас, преноси Ројтерс.

Европа је поново постала епицентар пандемије, што је подстакло неке земље да поново уведу ограничења уочи Божића и покренуло дебату о томе да ли су саме вакцине довољне да се заустави ковид-19, а раније ове недеље Аустрија је увела карантин за људе који нису вакцинисани против корона вируса.

Белгија је пооштрила ограничења због корона вируса, налажући ширу употребу маски уз увођење рада од куће као обавезе.

Главни кандидат за наредног канцелара Немачке Олаф Шолц данас је такође упозорио да земља мора да се припреми за оштре мере у наредним месецима, како би се ухватила у коштац са новим таласом корона вируса.

(Тањуг  Фото:ЕПА)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

19.11.2021 07:25

А у цему је разлика измедју Француске и Аустрије.И код једних и код других не мозес уци у вецину објеката ако ниси вакцинисан.Није г.... вец се неко пос.ао.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

19.11.2021 21:10

Није истина. Улазис гдје хоцес, само плаценицки медији извјеставају наопацке.