Власт ће убудуће морати да ради више у интересу народа

Предсједници Српске демократске странке, Партије демократског прогреса и Демократског народног савеза, Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Ненад Нешић, састали су се данас у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ и специјалним представником ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером.

Република Српска 18.11.2021 | 20:20
Власт ће убудуће морати да ради више у интересу народа

Тема састанка је била актуелна политичка ситуација. 

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић током састанка је указао на неопходност измјене Изборног закона. 

- Само измјене Изборног закона могу гарантовати регуларност избора и поштовање изборне воље грађана. Међутим изгледа да странкама које чине власт одговара садашњи закон који оставља простора за разне врсте малверзација - истакао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је казао да умјесто продуковања криза власти требају кренути са рјешавањем животних проблема становништва.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је рекао да је потребно превазићи актуелну политичку кризу, те да се сви нивои власти морају позабавити реалним проблемима који оптерећују грађане. 

- Посљедњих мјесеци пролазимо кроз једну од најозбиљнијих политичких криза након Дејтона, изазвану изузетно лошом одлуком и наметањем закона од стране Валентина Инцка, који је након дванаест година проведених у овој земљи морао знати да никаква једнострана рјешења овдје нису донијела ништа добро. Потребан нам је дијалог, унутрашњи договор и унутрашње рјешавање свих отворених питања. Док пролазимо кроз политичку кризу, наилазимо на и на веће проблеме: људи одлазе из БиХ, а цијене, прије свега основних животних намирница, константно расту, те смо први смо у свијету по смртности од вируса корона. То су проблеми који морају бити рјешавани, истакао је Бореновић. 

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да је, нажалост, логична посљедица кризе и стагнација БиХ на ЕУ путу, али ни раније актуелна власт није дјеловала конкретно на испуњавању услова за придруживање Европској унији. 

- Сматрамо се дијелом Европе и том ставу остајемо привржени. Власт ће убудуће морати да ради више и успјешније на испуњавању 14 критеријума из Мишљења Европске комисије и на достизању највиших европских стандарда као што успостављање владавине права, искорјењивање корупције и гарантована слобода медија, закључио је Нешић.

Амбасадор Сатлер се захвалио на састанку и сложио да је неопходно што прије превазићи тренутну политичку кризу и фокусирати на реформе и напредак земље на путу ка ЕУ за добробит свих грађана БиХ.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Добој

18.11.2021 20:10

Господо, пазите ста договарате.... народ вас помно прати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замбата

19.11.2021 06:41

Са Сатлером треба чешће разговарати. Он се слаже да треба што прије превазићи политичку кризу и фокусирати се на реформе. Ето, сад је све ријешено. Опет ће доћи кад нешто зашкрипи.

Name

Нектарије Фрукталов

18.11.2021 20:13

Јели интерес народа прича о рату??? Па то расели и ово мало народа што је остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.11.2021 21:03

Ако комплетна политичка структура није ту ради добра за народ,онда не треба да буде ту.Зато ће актуална власт врло брзо летјети

Name

Милан

19.11.2021 09:13

Ако ви радите у интересу народа зашто сте исти Додик? Сви сте ви исти. Нема промјена док народ не узме мотке и не дође вам пред кућу. До тада само лажна обећања. Овај Шаровиц док је био министар економије све је пословне људе рекетирао, Мектићев савјwтник вођа нарко клана, монструм. Сви сте исти осим Вукана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милан

19.11.2021 11:09

Слажем се од првог до задњег слова.

Name

Тито

20.11.2021 15:31

Јел у интересу народа?

ОДГОВОРИТЕ