Објављене двије нове пјесме Ђорђа Балашевића

На званичном Јутјуб каналу новосадског великана Ђорђа Балашевића, који је преминуо у фебруару ове године, објављене су јуче две дечје песмице које до сада нису биле ни на једном издању, а претпоставља се да су прављене за емисију "Полетарац".

Забава 17.11.2021 | 18:41
Објављене двије нове пјесме Ђорђа Балашевића

У питању су две прелепе нумере "Балада о лабуду и гаврану" и "Седам дана", које трају нешто дуже од једног минута, а написане су наменски за чувену емисију чији је режисер и сценариста Тимоти Џон Бајфорд, преноси новосадски 021.

Đorđe Balašević

Осим познатог Ђолета, музику за "Полетарца" изводили су и Ђорђе Марјановић, Седморица младих и С времена на време, а поред њих, ту је и новосадска Лабораторија звука, која је најзаслужнија за чувену шпицу, коју сви памте.

Đorđe Marjanović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН YОУТУБЕ

Подсетимо, легендарни кантаутор изгубио је битку с коронавирусом 19. фебруара ове године и преминуо у Клиничком центру Војводине у 68. години. Остаће запамћен по великом броју хитова који су обележили живот генерацијама. Каријеру је почео 1977. године, када је са групом Жетва снимио песму "У раздељак те љубим". Неке од најпознатијих песама су "Божа звани пуб", "Свирајте ми јесен стиже, дуњо моја", "Не ломите ми багрење", док је опус дечје музике остао прилично непознат ширем аудиторијуму.

(курир.рс Фото: Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар