Ово је најудаљенији хотел на свету и до њега можете доћи само хеликоптером!

Хотел Шелдон Шалет је најудаљенији хотел на свету до њега се долази уз помоћ хеликоптера.Са овог хотела се пружа предивни поглед на “крај света” и ноћну поларну светлост.

Занимљивости 17.11.2021 | 15:33
Ово је најудаљенији хотел на свету и до њега можете доћи само хеликоптером!

Схелдон Цхалет хотел је смештен на гребену амфитеатра Дона Шелдена на глечеру Рут. Налази се на 1.829 метара изнад нивоа мора и из њега се пружају неки од најимпресивнијих погледа на Аљаску.

До овог хотела се долази како смо рекли искључиво ваздушним путем, приватним хеликоптером. У минимални боравак од три ноћи које кошта 35.000 долара укључен је превоз хеликоптером, приватни консијерж, гурмански ресторани и активности попут санкања, планинарења и сауне на крову.

Овај најудаљенији хотел на свету окружен нестварним природним стаништем и дивљином, Схелдон Цхалет пружа поглед на национални парк Денали који се простире на шест милиона хектара и величине је целе америчке државе. У њему се налази врх Денали (6.194 м), највиша планина у Северној Америци, а такође служи и као склониште за гризлије, лосове, вукове и безброј других врста животиња.