Прослава Нове године у ЦГ и даље под упитником

Прослава Нове године на отвореном у Црној Гори, уколико буде дозвољена, неће бити могућа без ковид потврде, саопштила је министарка здравља, Јелена Боровинић Бојовић.

Регион 17.11.2021 | 12:01
Прослава Нове године у ЦГ и даље под упитником

Према важећим мјерама, велика окупљања на отвореном су забрањена, док се остали догађаји одржавају уз обавезне ковид потврде и ограничен број особа.

– Свака мјера је подложна промјенама зависно од бројки, али радна група ће анализирати ситуацију у вези новогодишњих празника и о томе ће јавност бити благовремено бити обавијештена, али ће сигурно бити обавезно посједовање ковид потврда – навела је Боровинић Бојовић за подгоричке ТВ Вијести.

Упитана да ли су прије доношења мјера разговарали са угоститељима и туристичким оргнаизацијама које припремају славља и да се то не разликује од фестивала који су били организовани љетос, Боровинић Бојовић је казала да је огромна разлика због присуства делта соја.

Масовна окупљања, односно новогодишње концерте, је, како је додала, немогуће контролисати.

– Неће се придржавати мјера, то је огроман број људи на малом простору. То је најбржи могући начин преноса инфекције. Ако ограничите одређен простор гдје се нико не придржава мјера то је огроман ризик. Даћу све од себе да се мјера о забрани организованих дочека испоштује – истакла је она.

Сматра да су мјере саопштене на вријеме.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ђорђе

17.11.2021 11:09

Прослава Нове Године није организована, мафија је организована, и код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

17.11.2021 15:21

Па и љетос су били концерти и велик број људи,и то у затвореном простору.Па????У цему је разлика,кога лазете.Ста,као делта сој...па ево видјецемо хоцете ли наредно љето забранити концерте и окупљања,а до тад це бити и делта плус плус сој.Слуге глобалистицке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зокс

17.11.2021 17:22

Зато је дочек нове године организован у Требињу.И зато ће црногорци сви у Требиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

17.11.2021 18:05

Ма има да све то пусте за Нову годину, тако кажу астролози! ?