Компанија Бинго у сарадњи са Удружењем ПроРеха стручно оспособљава особе с инвалидитетом

Компанија  Бинго и Удружење ПроРеха потписали су уговор о сарадњи гдје ће се седам особа с инвалидитетом широм Босне и Херцеговине стручно оспособљавати у пословницама Бинго на пословима помоћног трговца. 

Босна и Херцеговина 17.11.2021 | 11:46
Компанија Бинго у сарадњи са Удружењем ПроРеха стручно оспособљава особе с инвалидитетом

Бинго као водећа домаћа компанија у области трговине и апсолутни лидер у малопродаји у Босни и Херцеговини овим примјером потврђује већ доказану друштвену одговорност која представља један од темеља успјешног пословања ове компаније.

ПроРеха је невладина организација која се бави оспособљавањем, преквалификацијом, радном рехабилитацијом и посредовањем при запошљавању особа с инвалидитетом и других маргинализираних група.

Наш заједнички циљ је оспособити особе с инвалидитетом и запослити их на отвореном тржишту рада гдје ће имати могућност радне рехабилитације и интеграције у све економско социјалне аспекте друштва. На овај начин желимо да нагласимо њихове способности и капацитете и подигнемо свијест јавности, али и послодаваца о важности интеграције особа с инвалидитетом и других маргинализираних група у све аспекте живота, како би од пасивних постали активни чланови друштва и локалних заједница у којима живе. 

„Компанија Бинго нам је несебично отворила врата и на томе смо захвални како ми тако и наши корисници и чланови удружења. Ова сарадња ће нам омогућити да кроз процесе професионалног оспособљавања и запошљавања унаприједимо њихове животе и положај у друштву.  
Запошљавање као крајњи циљ једна је од активности пројекта „Мy wорк“ којег  ПроРеха проводи заједно са Чешком невладином организацијом „Пеопле ин неед“.

„Упошљавањем особа са инвалидитетом у нашим трговинама у Сарајеву, Требињу, Травнику и Бањалуци, не само да их оспособљавамо за рад у локалној заједници, него их укључујемо у право радно окружење. Уз помоћ ментора које смо им додијелили, те емпатије која је већ присутна у колективима у којима стажирају, пружамо корисницима програма прилику да осјете истински тимски рад и остваре комуникацију са великим бројем наших колега и купаца. Након двомјесечне праксе и рада у нашим трговинама, ослушкујући њихове потребе и афинитете, размотрит ћемо могућност њиховог дугорочног запослења. Већински удио финансирања пројекта преузела је наша компанија и задовољство нам је када можемо на овакав хумани начин дјеловати. Друштвена одговорност је заправо и један од темеља пословања компаније Бинго“, казала је Андријана Букваревић, директорица Сектора људских ресурса компаније Бинго.

Надамо се да ће се и други послодавци водити овим примјером, да ће побиједити своје предрасуде, те да ће дати прилику особама с инвалидитетом да буду равноправни и активни чланови друштва.“ - истакао је Ведад Вајзовић, Предсједник Удружења ПроРеха.

„Поносни смо што смо промијенили животе седам младих људи у четири босанскохерцеговачка града и учинили их равноправним и активним члановима друштва“, закључак је ових партнера.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

17.11.2021 10:52

Свака цаст за Бинго компанију! Требали би само мало унапредити своје пословање у Бањалуци, поставити струцне људе за руководиоце ....Бинго Бања Лука мозе боље.

ОДГОВОРИТЕ