Незапамћене поплаве погодиле запад Канаде

Једна жена је погинула у одрону на ауто-путу, а двије особе се воде као нестале у снажном невремену које је захватило подручје канадског града Ванкувераа.

Свијет 17.11.2021 | 07:44
Незапамћене поплаве погодиле запад Канаде

Смртоносна олуја, коју су званичници описали као временски догађај који се дешава једном у вијеку, прекинула је путне и жељезничке везе око Ванкувера.

Два ауто-пута, који повезују град са западном обалом, затворена су након што су оштећена у великим поплавама.

Хиљаде људи било је приморано да напусти своје домове због великог невремена.

Тијело жене пронађено је у близини Лилута, око 250 километара од Ванкувера, саопштила је полиција.

Наредник Џанел Шуихет рекла је да спасиоци још нису утврдили број "возила која су изгубљена или блокирана у клизишту", преноси агенција АФП.

Провинцијски министар транспорта Роб Флеминг рекао је новинарима да је ово најгора олуја у посљедњих 100 година.

Хиљаде кућа у Британској Колумбији је евакуисано након што је у року од 24 часа пало кише колико падне у току једног мјесеца.

Наредбу о евакуацији добило је око 7.000 становника града Мерита. У том граду, око 150 километара сјевероисточно од Ванкувера, данас је почео да пада снијег, а на градским улицама појавио се лед.

Хеликоптери су упућени да помогну становницима планинског града Агасиза гдје је око 300 људи блокирано на путу, јавља Би-Би-Си.

(Срна   Фото:Сцреенсхот/yоутубе)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

петра

17.11.2021 22:07

Наравно - "Не постоје климатске промене. Све је то дело владара из сенке. Живимо у илузији." - Ово би биле речи сваког типичног теоретичара. А ја бих сугерисала тим истим теоретичарима да размисле мало када стартују свој ауто, када бацају смеће свакодневно, када ложе своје пећи на чврсто гориво, када купују у маркетима, када путују на одмор авионом..... и још много када! Није нико други крив и не тражите кривце тамо негде иза кулиса, криви смо СВИ. И ја и ТИ који читаш!!!

ОДГОВОРИТЕ