Девети дан се трага за радником који је упао у Босну

У току је девети дан потраге за другим радником турске компаније "Ченгиз Инсаат" који је заједно са својим колегом био ангажован на осигуравању градилишта ауто-пута на коридору "Пет Ц" када су у с крана на десет метара висине пали у набујалу ријеку Босну у Беговом Хану код Жепча након чега је за њима организована потрага.

Босна и Херцеговина 16.11.2021 | 13:18
Девети дан се трага за радником који је упао у Босну

Припадници Федералних специјалних јединица за спашавање на води и под водом, њих 15, подијељени у три тима с медицинском и техничком подршком, чамцима и потребном опремом и данас ће претраживати корито и обале ријеке Босне од мјеста несреће до Жепча а данашња потрага прошириће се и од Завидовића према Маглају.

Осим ФУЦЗ на терену су и припадници Горске службе спашавања Жепче и Сребреник, ЦЗ Жепче, ПУ Жепче, тим Одјела за јавну сигурност дистрикта Брчко БиХ са сонаром који је прилагођен за овај тип ријеке те припадници Уреда за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама - АФАД из Турске који су се одазвали позиву турске компаније "Ченгиз Инсаат" и 13. новембра се укључили у потрагу за несталим радником, држављанином Турске. Спасиоцима су се и данас придружили радници компаније "Ченгиз Инсаат" који помажу у потрази.

Тијело једног од радника, четрдесеттрогодишњег држављанина Турске, спасиоци су, 11. новембра, пронашли у ријеци Босни а за другим несталим мушкарцем потрага је настављена, саопштено је из Федералне управе цивилне заштите.

(Фена  Фото:Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гњурац

16.11.2021 12:47

До сад је он стигао у Дунав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар мириц

17.11.2021 00:12

Сви бјезе из Босне а они упали... Палим задњу цигарету

Name

Душан

16.11.2021 13:28

Дај боже да га икад пронађуБујица је њега негдје "загурала" у каво коријење рупчагу......Једа Ђип је у Зеници "слетио" у Босну још прије 13 годуина и нису га никада нашли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад

16.11.2021 13:32

је видео где је досао цовек отисао назад за Турску.

ОДГОВОРИТЕ