Окружни суд утврдио: Незаконите смјене у Приједору

Други пут локална власт у Приједору, предвођена СНСД-ом, незаконито смијенила директорицу вртића Гордану Јекић. Незаконито смијењен и директор дворане Душко Рајилић.

Република Српска 13.11.2021 | 11:22
Окружни суд утврдио: Незаконите смјене у Приједору

Окружни суд у Приједору поништио је одлуку приједорске Скупштине града о разрјешењу Гордане Јекић дужности директора Јавне установе Дјечији вртић “Радост”.

У пресуди се наводи да је Скупштина града Приједора приликом разрјешења Јекићеве починила повреде више одредаба Закона о управном поступку.

Суд је наложио Скупштини града да тужитељици надокнади трошкове управног спора.

Скупштина града Приједора је Јекићеву разријешила дужности на сједници одржаној 15. марта.

И у октобру 2019. Скупштина града разријешила је први пут Јекићеву дужности директора јавне предшколске установе у Приједору, а марта 2020. Окружни суд Приједор поништио је ту одлуку као противну Закону о предшколском васпитању и образовању, Закону о управи локалној самоуправи, Статуту града Приједора и Закону о управном поступку.

Окружни суд у Приједору поништио је одлуку Скупштине града Приједора о разрјешењу Душка Рајилића дужности директора Спортске дворане „Младост“ Приједор.

У пресуди се наводи да је Скупштина града Приједора приликом разрјешења Рајилића „починила повреду одредаба управног поступка“.

И Јекићеву и Рајилића Скупштина града разријешила је дужности на сједници одржаној 15. марта ове године. Суд је наложио Скупштини града да тужиоцима надокнади трошкове управног спора.

Пресуду у случају вртића Окружни суд донио је 2. новембра, а у случају дворане дан касније. У оба предмета судија је Недељка Ерор.

(БН/Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Татар

13.11.2021 11:03

Вјероватно им не ваља крвна група РХ фактор

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕЛ ЗНАЈУ ИСТА

13.11.2021 11:11

НЕ ЗНАЈУ НИСТА НИ ОНИ НИ ОНИ КОЈИ СУ ИХ СМЈЕНИЛИ. ЛОПОВСКА СВЕ ПОСЛА.

Name

Дзингис Кан

13.11.2021 11:19

А холестерол?

Name

ЗИКАЗ

14.11.2021 05:36

Имају доброг секретара Скондрица који тотална незналица и климоглавац а исти је предсједник Градске изборне комисије који појма нема о изборима. Тренутно се у комисији налзе цланови који су у сукобу интереса и сви ВД директори који су одборници.

Name

ПРИЈЕДОР

19.11.2021 14:05

Ој Приједоре али си на гласу, краве ору а волови пасу, волови воде град и градску управу.

Name

Нн

13.11.2021 15:14

Дуско Рајлиц син погинулог борца завршио диф црни појас у каратеу и добар цовјек али свему џаба у односу на моралну вертикалу Тијану Берету

ОДГОВОРИТЕ