И даље се трага за радником који је упао у Босну

Интензивно се трага за другим несталим радником, држављанином Турске, који је у понедјељак, 8. новембра, упао у набујалу ријеку Босну у близини Топчић Поља, потврдио је Срни дежурни оперативни у МУП-у Зеничко-добојког кантона.

Република Српска 12.11.2021 | 18:44
И даље се трага за радником који је упао у Босну

Тијело једног од радника, четрдесеттрогодишњег држављанина Турске, спасиоци су јуче пронашли у Босни.

Припадници Федералне управе цивилне заштите данас су се, на захтјев Кантоналне управе цивилне заштите ЗДК, укључили у потрагу за другим радником турске компаније "Џенгиз иншат" који је са колегом био ангажован на обезбјеђивању градилишта ауто-пута на Коридору "Пет Ц".

Несрећа се десила када су два радника са крана високог 10 метара пали у набујалу ријеку Босну у близини Топчић Поља, недалеко од Жепча, након чега је за њима организована потрага.

Тим са припадницима Федералне специјализоване јединице за спасавање на води и чамцем рано јутрос кренуо је са претрагом десне обале корита Босне низводно од Топчић поља према Жепчу.

Потрага је отежана јер је Босна набујала усљед обилних падавина.

У потрагу су од почетка били укључени припадници специјалне јединице МУП-а Зеничко-добојког кантона са чамцима, полиција, Горска служба спасавања који су чамцима претраживали ријеку, а помагале су и колеге настрадалих радника и мјештани Топчић Поља, Голубиња и других насеља у близини.

Данас се потрази придружио и тим Одјељења за јавну безбједност дистрикта Брчко са сонаром који је прилагођен овом типу ријеке.

(Срна  Фото: Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фениx

13.11.2021 06:53

Труде се. Видите на слици да сви завирују у рјеку.

ОДГОВОРИТЕ