Елез може бити незгодан свједок и за Хркаловићеву

Специјалци претресали више локација у БиХ трагајући за одбјеглим егзекутором, а интересантно је да је он лоциран после склапања споразума између Дарка Елеза и тужилаштва, открива београдски "Курир"

Србија 12.11.2021 | 09:23
Елез може бити незгодан свједок и за Хркаловићеву

Припадници СИПА-е јуче су претресали више локација у Градишки трагајући за Миливојем Ловреновићем, за којим је Београд расписао Интерполову потерницу због сумње да је 13. септембра 2020. убио Страхињу Стојановића на Новом Београду.

Како смо јуче и објавили, Ловреновић је власник неколико угоститељских објеката у Градишки и информације су указивале су да се он нлазио у Градишки.

Припадници СИПА-е јуче рано ујутро су вршили претресе на више локација али нга нису пронашли. Претпоставља се да је успио да побјегне у сусједну Хрватску.

Београдски лист подсјећа да је током истраге Стојановићевог убиства дошло се до егзекутора, али не и до наручиоца злочина.

Како наводе извор Курира, један правац истраге водио је ка Дарку Елезу, који је прије неколико дана склопио споразум о признању кривице с тужилаштвом у БиХ на основу ког је осуђен на 15 година затвора.

Иначе, он је по потјерници из БиХ био ухапшен крајем децембра 2020. у Србији и изручен БиХ.

 Елез и Стојановић, према писању Курира, доводе се у везу са убиством адвоката Драгослава Мише Огњановића у Београду, а постоје информације које указују на то да је међу њима дошло до раскола.

Исказ који је дао Елез, па је тужилаштво прихватило споразум с њим, још није достављен истражитељима у Србији, али се не искључује да је одлучио да проговори и о злочинима у Србији с којима се доводи у везу.

Могуће је, наводи извор листа, да је на основу његове изјаве почела потрага за Ловреновићем.

Београдски медији раније су пренијели и да је Ловреновић током боравка у Београду, прије убиства Стојановића, био у стану у Јужном булевару и користио блиндирани ауто који је пронађен приликом привођења навијача Д. Ш. Наводно, у њему је нађена здравствена документација бивше државне секретарке МУП Дијане Хркаловић. Како су навели, сумња се да је аутомобил навијач добио на поклон од навијача с којим је Хркаловићева била блиска.

 Сарадња с Беливуком

Осим тога, према оперативним информацијама, како наводи Курир, Елез је блиско сарађивао с кавачким кланом и Вељком Беливуком, али је наводно био и човјек од повјерења Дијане Хркаловић, која је у притвору због трговине утицајем.

- Оперативне информације указују на то да су Хркаловићева и Елез били у контакту и да га је она штитила у Србији. Постоје докази који упућују на то да је она од њега тражила убиство адвоката Огњановића. Због тога би Елез могао да буде незгодан свједок и по њу - каже извор.

(БН БЕТАПХОТО/МУП СРБИЈЕ, старспорт, Приватна архива) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

XXXXЛ МАФИЈА

12.11.2021 09:11

А ТЕК ЗА ВЛАСТ. СВЕ СУ ТО БРАЦА ПО МАТЕРИ. А МАТЕР СУ ПАРЕ, ПАРЕ, ПАРЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.11.2021 09:13

Па људи има ли ико да је ван ове криминалне мреже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олос

12.11.2021 11:19

Нема друзе у овој дрзави све лопови али владају врх дрзаве највеца мафија и кримоси..

Name

Па ја

12.11.2021 09:31

Незгодан је он од кад се родио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мангуп

12.11.2021 10:10

Сваки пут нагодба и тако опет изнова

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

12.11.2021 11:22

Какве су ово фаце. Горе од оних из Алкатраза

ОДГОВОРИТЕ
Name

001

12.11.2021 11:49

Нема већег криминала без спреге са власзима, а нека прича ко шта хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

12.11.2021 12:15

Елез може бити неугодан свједок не само за Дијану! За кога још?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вера невеера

12.11.2021 12:18

Ја очекујем свашта, прије свега Елез сигурно има информација о неразјашњеним убиствима

ОДГОВОРИТЕ