Џулијан Асанж добио дозволу: Вјенчаће се у затвору

 - Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж добио је дозволу да се вјенча са вјереницом Стелом Морис у затвору "Белмарш" у Лондону, пише британски дневник "Гардијан".

Свијет 12.11.2021 | 08:00
Џулијан Асанж добио дозволу: Вјенчаће се у затвору

Према писању листа, пар је добио одобрење за вјенчање само неколико дана након што су Асанж и Морисова рекли да им то није дозвољено.

Лист истиче да су планирали да покрену правни поступак против министра правосуђа Доминика Раба и управника затвора.

Асанж је од 2019. године у затвору са максималним обезбјеђењем "Белмарш" пошто САД захтијевају његово изручење.

Морисова је адвокат и упознала је Асанжа 2011. године док је била у његовом правном тиму.

Њих двоје су везу започели 2015. године, а вјерили су се двије године касније. Морисова је прошле године објавила да имају два сина.

Асанж се 2012. године склонио у Амбасаду Еквадора како би избјегао изручење у Шведску гдје је био оптужен за сексуални напад. Он је у више наврата негирао оптужбе које су сада одбачене.

Током 2019. године ухапшен је на основу америчке потјернице према оптужбама за шпијунажу због објављивања повјерљивих докумената.

"Викиликс" је објавио велики број војних и докумената Пентагона повезаних са ратовима у Авганистану и Ираку. 

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тврди

12.11.2021 08:20

Не ко то упрате неки татини синови требаце им

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је то...

12.11.2021 13:38

Када цовјек говори истину па га тразе американци, а код нас као и код њих и многим дрзавама којекакви криминалци по 69 пута буду осудјивани на или ратне злоцине или убиства или разбојниства па опет опустено ходају на слободи и возају се. А ти Јулиане буди искрен па види како цес проц. То је данасњи демократски морални систем. Зивот је срање циста заблуда.... То треба дјецу уцит у сколи.мислим исприцат им истину и ниста осим истине, мада је лаксе пусте бајке ради неције користи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАШТО

13.11.2021 11:24

АМЕРИЦИ СМЕТА ЏУЛИЈАНОВО ОБЈАВЉИВАЊЕ ИСТИНЕ,АКО СУ ДЕМОКРАТИЧНИ И ЧИСТИ?! ЗЕМЉА КОЈОЈ СУ ЛАЖИ,ПРЕВАРЕ,ПЉАЧКЕ И ПОРОБЉАВАЊА ЈЕДИНИ НАЧИН ПОСТОЈАЊА НЕ ТРЕБАЈУ НИ ПОСТОЈАТИ,А ЈЕДНА ОД ТАКВИХ ЈЕ САД!!!

ОДГОВОРИТЕ