Разиграна Србија убједљиво савладала Катар

Фудбалери Србије убедљиво су савладали Катар резултатом 4:0 у генералној проби пред одлучујући меч квалификација за Мундијал са Португалом у Лисабону.

Фудбал 11.11.2021 | 22:12
Разиграна Србија убједљиво савладала Катар

Пред малим бројем гледалаца на стадиону "Рајко Митић", Србија је повела голом Саше Лукића у другом минуту надокнаде првог полувремена. Други гол постигао је Лука Јовић у 51. а два минута касније стрелац је био Душан Влаховић. Коначан резултат поставио је Сергеј Милинковић-Савић у 83. минуту.

Србија је играла у комбинованом саставу, селектор Драган Стојковић пружио је прилику играчима који су до сада имали мању минутажу пошто је желео да сачува главне играче за утакмицу у Лисабону против Португала у недељу, која ће одлучити о пласману на Светско првенство.

Прву шансу на утакмици имао је Немања Максимовић, када је голман Катара добро одбранио. После тога Катар је имао неколико шанси, а дебитант на голу Србије Вања Милинковић-Савић добро је бранио.

Две прилике имао је Али, а затим је у 24. минуту покушао и Алмоез, а српски голман остао је несавладан. У завршници првог полувремена Србија је појачала, лопте су ишле ка Луки Јовићу, али непрецизно.

Србија је повела у другом минуту надокнаде времена првог полувремена, Андрија Живковић је додао до Немање Радоњића у шеснаестерцу, а он је искоса са десне стране центрирао до Лукића, који је послао лопту у мрежу.

Предност је удвостручио Јовић у 51. минуту, када је искористио несигурну одбрану катарске екипе. Два минута касније гол је постигао Влаховић, после неуспеле офсајд замке.

После тога екипе су успориле, није било изгледних прилика све до 83. минута, када је стрелац био Милинковић-Савић, на додавање Влаховића.

До краја није било прилика па су фудбалери Србије убедљивом победом направили добру припрему за утакмицу против Португала, у недељу од 20.45 у Лисабону, одлучујућу у квалификацијама.

На табели Групе А Србија Србија је прва са 17 бодова, бодом више и утакмицом више од Португала. Португал ће вечерас у Даблину играти против Ирске.

(Курир Фото: Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар