Политике СНСД-а и СДА су исте, изазивају кризе и на томе граде своје богатсво (ВИДЕО)

„Убијеђена сам да је Валентин Инцко одлуку о закону о негирању геноцида донио у договору са Милорадом Додиком и Бакиром Изетбеговићем, како би се у БиХ продубила криза и како би се наставило са ретроградним политикама“, рекла је потпредсједница ПДП-а и посланик у НС Републике Српске Јелена Тривић у емисији „Пулс“ БН телевизије.

Република Српска 11.11.2021 | 20:50
Политике СНСД-а и СДА су исте, изазивају кризе и на томе граде своје богатсво (ВИДЕО)

-Политика СНСД-а и СДА је иста политике, наводи Јелена Тривић, истичући да они једни друге хране и тако доприносе општој дестабилизацији не само БиХ него и цијелог региона.

„Потпуно сам убијеђена да је Инцко донио одлуку у некој врсти договора са господином Додиком и вјероватно са Бакиром Изетбеговићем. Инцкова одлука је иницирала све остале кризе у које смо ушли, а погодовала је искључиво ретроградним политика и код Срба и код Бошњака. Погодовала је и Милораду Додику и Бакиру Изетбеговићу. То су ретроградне политике. Они на томе граде своје богатство, ту нема дилеме“, каже Тривићева.

Додаје да Инцкова одлука представља генератор кризе, а нико не помиње како ријешити кризу као да се ништа није десило, ни СНСД, него на ту кризу наслонили су још криза и ми смо у кризној ситуацији. То никоме, каже она, неће донијети добро.

"Код Додика ви не знате шта прича странцима, шта прича народу, а шта паралелно договара са Инцком, Ескобаром... Знате да му је Инцко долазио на славу. Он је тај који је преговарао са странцима", наглашава Тривићева.

Тривићева наводи да су за њу три кључне поруке америчког изасланика Габријела Ескобара приликом посјете БиХ. Прва је то што је јасно навео да Дејтон остаје важан сегмент спољне политике САД; друга да нема санкција за грађане Републике Српске због погрешне политике власти и
трећа, каже Тривићева, то што се са лидерима опозиције састао у Бањалуци, а не као са Додиком у Сарајеву.

„Искрено, обадоваломе је што су се Бореновић и Шаровић састали са њим у Бањалуци, а не у Сарајеву, а видим да је то изазвало негодовање у одређеним круговима у Сарајеву. То је и један од доказа да опозиција нема потребе ни за једном задршком нити да се плаши да ће неко да нас означи као издајнике“.

Издаја је уништавање Српске, јасна је она.

„Ко је крив за одлазак доктора из Српске? Како су плате веће у ФБиХ? Не навијам ја за Федерацију, али је здравствени систем урушила ова власт. како ја могу да навијам за Федерацију када се ја и моја породица овдје лијечимо и немамо гдје да одемо. Највећа пљачка, а то је монструозно и издајнички, су се дешавале у здравству, тамо гдје се људи лијече“, каже потпредсједница ПДП-а.

Она наводи да је нови закон о лијековима и медицинским средствима на нивоу Српске лажни закон.

„Зато што ступа на снагу за шест мјесеци. Зато што нам министар није одговорио ни на једно конкретно питање. Питали смо га зашто тек за шест мјесеци? Да ли се поништава тиме стари закон на нивоу БиХ? Кључно питање је да ли тај закон рјешава питање кисеоника? Ја нисам видјела да је тај закон ријешио проблем кисеоника“, објашњава она.

Тиме је власт обесмислила све закључке Народне скупштине Републике Српске, наглашава Тривићева и додаје да даље приче са Додиком нема јер у његовој сулудој политици јединства не може бити.

 

(БН)

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Душан

11.11.2021 20:34

Па наравно да један другог подупиру а народ ко овца прати овнаСваки се ован оглашава да чува своје стадо од оног другог да не нестане????Па одакле толики срби мслимани хрвати на изборима 1990 кад није било ни СДА НИ СДС НИ СНСД.....Откад су они на власти у сваком народу недостаје 15% нраода.....Да сви они сад помру и Додик Бакир Чович и комплет руководства националнигх странака народ остаје....

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

12.11.2021 06:26

Опет у односу на "сељачке" СДА и СНСД , ХДЗ БиХ дође као нека "господска странка"!

Name

Нострадамус

12.11.2021 06:33

Подрзавам искрени дио опозиције,а Јелена је тај поситивен дио опозиције. Медјутим ниста није рекла оно сто и ми обицни аполитицни то не знамо. Мозда то треба стално понављати јер многима је лаксе сто се казе метар у дупе него милиметар у главу.Дали су луди и ниста не виде или су једноставно тврдоглави.

Name

Бањалуцанка

12.11.2021 09:44

Крајње је вријеме да се на политицку сцену врате уљудни, паметни, пристојни људи који имају ста да казу, попут Јелене Тривиц која треба да буде узор младим људима , како треба изгледати, како се треба понасати. Како се све мозе изразити без употребе простих ријеци и израза. Јелена је једноставно " Еxампле то фоллоw" ! Бањалуцанка !

Name

Татар

11.11.2021 20:54

Слажем се у потпуности .Највећа штета која је погодила федерацију јеСДА аРС СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.11.2021 06:15

За Федерацију је највецу стету донио ХДЗ. Уз помоц Додика све униставају и поклањају Хрватској.

Name

Србин

11.11.2021 21:13

Ријетко паметна и школована жена али Јелена, држи се ти своје бранше, није политика за тебе. Ако је Милорад Додик твој домет, разочаран сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не контам

11.11.2021 22:17

Шта хоћеш тиме рећи? Жена види да овако више не иде, има два мала сина, бори се да њима буде боље. Ко ти је алтернативе за Јелену? Неко ко је дипломирао "политичке науке"? хахаха

Name

Да Баш

12.11.2021 08:41

Политичке науке за вријеме комунизма. Дивота. На том факултету ни једна друга идеологија није била пожељна нити исправна осим комунизма. Исти ти данас Народу просипају неку соц. дем. а сами они уживају у благодетима Капитализма. То су данас моралне громаде.

Name

Уб

12.11.2021 08:44

Дали ти оспораваш ЈЕЛЕНИ Да се бави политиком,јер је до краја раскринкала ДОДИКА. ЈЕЛЕНА ИМАШ ПОДРШКУ СВЕКОЛИКОГ СРПСКОГ НАРОДА,ВИ СТЕ ЈЕДНА ВЕЛИКА ВРЕДНОСТ Р.СРПСКЕ.

Name

За плакање

11.11.2021 21:19

Браво Јелена, кад упоредим тебе са Зељком Цвијановиц додје ми да плацем какву имамо предсједницу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

12.11.2021 07:37

немој тако зељанаје унука деда пеје погкавников хдх војника

Name

Осман

11.11.2021 21:20

Два веца ухљупа од Милорада и Бакира јос у бивсој Југи се нису нородили. Два неспособњаковица који нису способни ни за мјесну заједницу воде а камоли дрзаву. Јадна је дрзава гдје та два лезихљебовица воде систем. Па Бакира ни отац никад није споменуо колико је вјерова у њега. Цуло се за њега након 10 година од Алијине смрти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разлика драстична

11.11.2021 21:23

Додик и Изетбеговић немају ништа заједничко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Итекако имају

11.11.2021 22:33

Воле паре ПУНО више него свој народ

Name

ре

12.11.2021 05:01

Не кажете Јелена ништа за њиховог ортака Човића, који је главна спона између бурле и бакира за овако хаос стање у БиХ.

Name

Дзоо

12.11.2021 05:06

Огромна разлика Бакир нема фирми као Додик и гарантујем да би га давних дана провалили него ајде као Јелена стављају га у исти кос са Додиком а заборависте Драгана из ерцеговине највеци мафијас.

Name

демант

12.11.2021 07:38

СИГУРАН САН ДА СУ ИЗЕТБЕГОВИЦИ И ДОДИКОВИ ИСТИ ,АЛИЈА ЈЕ НАСЛЕДСТВО ОСТАВИО СИНУ ,А ТО ЗЕЛИ И МИЛЕ ДА ИСТО УРАДИ СВОМ ИГОРУ

Name

#@#

12.11.2021 11:31

Кко неволи паре . Ста она писуља износи свима је стсло до до фотеље .

Name

Сагитариус

11.11.2021 21:32

Госпођо Јелена, свака вам ћаст на изванредно доброј анализи политичке ситуације у РС и БИХ, потпуно сте у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

12.11.2021 03:18

Једино Јелена мозе соасити РС

Name

Други

11.11.2021 22:24

Вјетрови дувају Балканом. Праве политике воде искусни и способни политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центар

11.11.2021 22:33

Ја зелим да вјерујем да сте ви из ПДП другацији, али имали сте ви свог цлана Предсједниства Иваница, па ста се ријесило за вријеме његовог мандата? Не сјецам се да је иједна корупцијска афера разријесена. А он као цлан предсједниства има увид у многе ствари, поцев од сигурносих агенција (ОСА) до СИПА и осталих елемената правне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.11.2021 08:26

Ја знам јос много тога сто се није догодило када је ПДП имао власт: није био разорен здравствени систем, нисмо имали 30 хиљада људи са купљеним дипломама ухљебљених на будзету, нису постојали купљени папци посланици и хорде прелетаца, није постојала породицна фирма која је узимала стотине милиона из будзета, нисмо имали два авиона и хеликоптерски сервис који је радио нон-стоп на нас рацун, нисмо куповали и градили зграде и гаразе баснословних цијена, итд. Ја нисам уопсте симпатизер ПДП-а, а посебно нисам симпатизер СДС-а, али цовјек голим оком мозе видјети да су ствари биле много боље док су они имали власт. Милорад је за 20 година све деградирао и унистио.

Name

Гуест

11.11.2021 23:54

Господјо Тривиц у праву сте. Али сте заборавили "промицатеља европских вриједности легитимног представника" хињу који све подрива и користи мисли да је неко луд полазеци од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сектор

12.11.2021 05:48

Ево и сад,кад се ово све десава,пробране фирме добивају огромне послове за дебеле паре.Сад це се сређивати и дигитализовати архива Фонда здравства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професори

12.11.2021 05:53

И...након анализе, описа стања, никако да цујемо како цете ви несто урадити, економски, демографски..., тих прица смо се наслусали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

12.11.2021 07:55

А како неко мозе несто да уради ако су му везане и руке и ноге и одузета сва права.Па да ли си видио реакцију Додика у Скупстини када је вриједјао Јелену.То како ти размисљас је типицно диктаторско размисљање,код мене су све полуге власти и ти зависис од мене па и твој зивот.Ова власт мозе да убије кога хоце и да ниста не одговара,односно незна се ко је убица или нема доказа.Мозе да унисти дрзаву,али нема доказа да су то они урадили.Ето ти предлози да тебе подрзимо,али теби је лаксе главу у пијесак,а дупе на добос.

Name

?

12.11.2021 07:59

Ја бих радије да 2022 на дјелу показу, довољно је јел горе не мозе!

Name

ти си

12.11.2021 08:38

Јелена невпгпдјена глупаца а сто се тице лијецења такву багру као сто си ти нетреба лијецити јер си сва отровна

Name

и да се

12.11.2021 08:41

Зна јуце си сисла са гране а глумис несто смраду некултурни отровни зна се ко те плаца глупацо

Name

Миле

12.11.2021 06:09

Јелена Хвала ти за сваку ријец и долазе нови људи а ти их предводи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

12.11.2021 07:29

Само њихови ухљуби гласају за снсд и сда

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

12.11.2021 07:40

Јело тиси зена вредна постовања некате господ цува твојој породици и нама народу твоја породица се мозе поносит тобом стоси њихова мајка и супруга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нас

12.11.2021 09:42

Интересује твој став а не неког тамо ескобарал не бира њега српски народ него вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

12.11.2021 21:20

Јеленин став је разуман и од користи друству осим интересима криминалаца!