Уз пјесму "Једина моја" сахрањен Маринко Роквић

Данас су се породица, пријатељи, бројна естрада и политичари опростили од Маринка Роквића, који је сахрањен на Новом бежанијском гробљу у Беграду.

Магазин 11.11.2021 | 17:03
Уз пјесму "Једина моја" сахрањен Маринко Роквић

Неутешна породица, синови Никола и Марко са супругама, као и Маринкова супруга Славица, једва су смогли снаге да не плачу на сав глас, те су достојанствено испратили певача на вечни починак.

Поворка дугачка неколико десетина метара, упутила се затим ка месту где ће почивати Маринко Роквић, а пре тога су се његови најмилији помолили испред ковчега који су пољубили.

Бројне познате личности опростиле су се од певача, међу којима су и Александар Вучић, Ивица Дачић, Јелена Карлеуша, Баја Мали Книнџа, Нада Топчагић, Александра Пријовић, Саша Матић и многи други.

Неколико свештеника одржало је опело у цркви, а затим и код гробног места, пре него што је ковчег спуштен. У позадини су у једном тренутку засвирали хармоникаши песму "Једина моја" на челу са Александром Софронијевићем и Мишом Мијатовићем. 

24седам/Катарина Михајловић
 

Потресан говор на сахрани одржао је Роквићев средњи син Никола, који је упркос сузама успео да изговори опроштајне речи. Током емотивног говора Никола је прочитао песму коју је написао оцу, што је највише потресло његове најближе.

24седам/Катарина Михајловић
 

- Гласа немам али цвркут имам, а кроз птице ја слободу нађем. Време иде, оставих вам радост па у трену ја у живот уђе... - део је стиха песме и завршио тужним речима:

- Оче мој драги, ми смо бескрајно тужни, али су радост и понос што смо те имали много веће од свега тога.

Остао си достојан и прави господин, победио си себе, умро и на крају победио смрт. Остаћеш, верујем, записан у вечност", причао је Никола Роквић на сахрани кроз сузе.

(24седам.рс)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Армин

11.11.2021 16:24

Поцивај у заслузеном миру добри Цовјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марица

12.11.2021 19:30

Поцивај у миру Маринко А породици моје сауцесце ???

ОДГОВОРИТЕ