КК Леотар Требиње уз подршку Моззарта жели до регионалне лиге

Колико је компанија Моззарт посвећена подршци спорту, свједоче бројна спонзорства и донације клубовима широм БИХ.

Република Српска 11.11.2021 | 16:08
КК Леотар Требиње уз подршку Моззарта жели до регионалне лиге

А колико пажње посвећују кошарци најбоље доказује њихова акција "Сто терена за једну игру", у оквиру које су бројним градовима омогућили да нове наде играју под обручима на свјетски опремљеним теренима. Подршку овом спорту наставили су данас у Требињу гдје су склопили уговор о спонзорству са Кошаркашким клубом Леотар.

Кошаркашки див из Херцеговине традицију гаји већ седам деценија. Оно што их издваја од бројних кошаркашких клубова је чињеница да имају већину домаћих играча од којих су неки заиграли у иностранству, али су се вратили у свој матични куб.

Њихов први тим већ годинама је један од конкурентнијих у Премијер лиги БИХ. Други тим се такмичи у Другој лиги Републике Српске, а подмладак чине селекције млађи пионири, пионири, кадети, јуниор.

Спонзорски уговор у просторијама клуба данас су потписали Миодраг Батинић, предсједник УО КК Леотар и Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт. 

"Захвалан сам компанији Моззарт у име Управног одбора Кошаркашког клуба Леотар и града Требиње на сарадњи која ће, надам се, потрајати и дуже од три године на колико смо потписали уговор. Новац ћемо уложити у развој кошарке у клубу. Стављамо се на располагање Моззарту када је у питању друштвено одговорни рад, за сваку акцију могу да рачунају на нас", поручио је Батинић.

Он додаје да је амбиција клуба у наредном периоду да први тим заигра у Лиги 6, а не крије и да мјеркају АБА 2 лигу ако буду имали добре резултате. Жеља им је да створе што боље услове за млађе селекције. Зато планирају градњу спортске дворане за кошаркашке клубове из града на Требишњици и цијеле Херцеговине.

Клуб рационално послује, има подршку града Требиње, а данас склопљено спонзорство са Моззаром посебан им је вјетар у леђа.

Ова компанија претходно је постала спонзор истоименог фудбалског клуба из Требиња, сарајевског Жељезничара, приједорског Рудара, мостарских клубова Зрињски и Вележ, женске одбојкашке репрезентације БиХ, НК Челик, а најављују и нова партнерства.

"Велико нам је задовољство што смо данас имали прилику да озваничимо сарадњу са КК Леотар. Наше партнерство ће трајати најмање наредне три године и надамо се да ће за то вријеме, уз нашу подршку, овај познати клуб из Херцеговине да оствари бројне успјехе", каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар