Тужилаштво се није изјаснило о врсти кривичног дјела

Радинковић је на конференцији за новинаре рекао да мушкарац има пријављено пребивалиште у Сарајеву, а да је настањен у добојском насељу Буковица Мала, и да тренутно располажу информацијама да је прије ратних сукоба био запослен у полицији у Сарајеву на управно-правним пословима.

Република Српска 11.11.2021 | 11:55
Тужилаштво се није изјаснило о врсти кривичног дјела

 Добојско Окружно јавно тужилаштво још се није изјаснило о врсти кривичног дјела које је у овом граду починио мушкарац чији су иницијали Д.К. /82/, пријетећи да ће активирати бомбу у санитетском возилу испред Службе хитне помоћи, изјавио је начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић.

Он каже да због психо-физичког здравља овог лица синоћ није био могућ разговор са њим како би се утврдили разлози његовог чина, па полиција и даље ради на документовању предмета, а данас ће бити извршен претрес куће коју користи у потрази за евентуалним експлозивним средствима.

Радинковић је на конференцији за новинаре рекао да мушкарац има пријављено пребивалиште у Сарајеву, а да је настањен у добојском насељу Буковица Мала, и да тренутно располажу информацијама да је прије ратних сукоба био запослен у полицији у Сарајеву на управно-правним пословима.

Појашњавајући синоћњу кризну ситуацију, Радинковић је навео да је полиција у 19.40 часова запримила пријаву од радника добојске Хитне помоћи да је по доласку испред објекта Службе хитне помоћи старије лице ручном бомбом "М-75" запријетило мобилној екипи санитета која је по претходном позиву за здравствену помоћ отишло по њега у Буковицу Малу.

Радинковић каже да су радници успјели да наспусте санитетско возило, а да су припадници опште и саобраћајне полиције обезбиједили шире лице мјеста, док је јединица Жандармерије обезбиједила ужи простор.

"Формиран је штаб на нивоу Полицијске управе, а ангажована су била и два преговарача која су почела преговоре са лицем у 20.50 часова. Преговори су трајали до 22.40 часа", навео је Радинковић и додао да је лице током почетних преговора било свјесно и комуникативно, те да је од њега захтијевано да преда бомбу коју је стално држао у руци.

Како је вријеме одмицало, са лицем је било све теже остварити комуникацију због чега је наређена интервенција јединици Жандармерије, која га је савладала и ставила под контролу, захваљујући чињеници да су врата санитета била отворена.

Радинковић наводи да, осим почетних пријетњи мобилној екипи, ово лице није никоме пријетило и да је током преговора инсистирао на љекарској помоћи и одређеним лијековима, одбијајући приједлоге преговарача да одложи бомбу, након чега ће му здравствена услуга бити и пружена.

Након хапшења, овом лицу је пружена здравствена помоћ у просторијама Хитне помоћи, а потом је пребачено на Одјељење психијатрије у Болници у Добоју.

У личним стварима у комбију мушкарца пронађена је још једна ручна бомба "М-75", извршен је увиђај, а о догађају је обавијештен дежурни тужилац, који још није оквалификовао врсту кривичног дјела.

(Срна) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

11.11.2021 11:01

Шта ти Радинковићу имаш од школе ,случајно се презиваш као и онај што је подметнут у саобраћајци кад је погинуо Никола Ђуровић багро .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2021 11:41

Ај издувај мало. Ко балон си

Name

Блука

11.11.2021 12:16

Од школе само бахатост... Човјека сам видио да вози мотор без кациге, јер га ниједан “колега” не смије казнити..

Name

Добој

11.11.2021 12:30

Све слуцајност до слуцајности код нас

Name

ССУП

11.11.2021 12:54

Другар мало се распитај, човек је школовани полицајац, заврсио Средњу школу унутрашњих послова и након тога Високу школу унутрашњих послова...тако да само прије осудјивања распитај се.

Name

Ре

11.11.2021 13:44

Сколован цовјек сигурно...ту му немас ста замјерити.

Name

ДА

11.11.2021 17:35

Школован, то није довољно, треба бити образован.

Name

Ре ....

12.11.2021 07:16

Данас је најлаксе бити сколован али као сто вец неко написао ОБРАЗОВАН е то је теско има али мало их је јер не могу доци до изразаја.