Маринко Роквић биће сахрањен поред свог оца а ево због чега!

Певач Маринко Роквић преминуо је изненада у суботу након дуге и тешке болести, и биће сахрањен у четвртак, 11. новембра а опело ће се одржати у 14.30 у цркви Св. Апостола Томе на Новом бежанијском гробљу.

Магазин 08.11.2021 | 17:23
Маринко Роквић биће сахрањен поред свог оца а ево због чега!

Чланови породице су, свесни чињенице колико је Маринко био вољен и поштован, донели важну одлуку.

- Због великог поштовања људи према Маринку сахрана неће бити само у кругу породице, већ ћемо га испратити заједно уз молбу да се поштују све епидемиолошке мере - саопштила је породица Роквић.

Подсетимо, Маринко је преминуо од последица дуге и тешке болести канцера панкреаса, а његова жеља била је да се о томе не коментарише у јавности, што су они и испоштовали. Његова супруга Славица је све време била поред певача, све до последњег дана, а он је желео да издахне у породичној кући на Коштуњаку, што му је и испуњено.

Маринко ће бити сахрањен на истом месту где и његов отац, а мало ко зна да је отац Маринка Роквића настрадао током рата у Босни и Херцеговини, а једном приликом певач је отворио душу и признао све о губитку.

- Најтежи тренутак у животу ми је био губитак оца када је Крајина пала. То се не заборавља. Нико се није надао да ће се то издешавати. Игра судбине. Отац није хтео да оде са свог огњишта, имао је 75 година, није учествовао у рату, ником ништа лоше учинио, помагао је свима. Убијен је на кућном прагу - рекао је Маринко у емисији “Балканском улицом”.

- После годину и по дана трагања, било је разних прича, телефони нису радили, преко радио аматера сам ступио у везу са фамилијом и пријатељима, питао да ли је код њих, тражио га. Причало се, те у логору је, те заробљен. Молио сам се само да је жив. Али нажалост после годину и по дана отишли смо на препознавање, била је нека заједничка гробница. Преко одеће смо сазнали, била је ту лична карта. Небитно је сад ко је то урадио. Можда сам и знао, али је сада небитно – рекао је певач тада.

Marinko Rokvić, grob Patrijarha Pavla, Rakovica
ФОТО: ЗОРАНА ЈЕВТИЋ, МАРИНА ЛОПИЧИЋ

(курир.рс/објектив)

Коментари / 0

Оставите коментар