Љекари пред судом части због "Ивермектина"

Лекарска комора Србије је по пријави здравствене инспекције, а по службеној дужности, покренула поступак пред судовима части ЛКС против 18 лекара за које постоји основана сумња да су саветовали и лечили пацијенте од ковида 19 леком "Ивермектин".

Србија 07.11.2021 | 11:35
Љекари пред судом части због "Ивермектина"

Након окончања поступка, како се наводи у саопштењу, јавност ће бити обавештена о донетој пресуди.

Лекарска комора Србије још једном апелује на грађане да здравствене услуге и савете траже искључиво у регистрованим државним и приватним здравственим установама.

Колегијум Клинике за инфективне болести навео је да у овом тренутку, на основу најпоузданијих, релевантних информација, не постоји оправдање за примену овог лека, како у лечењу, тако и у превенцији ковида 19.

Истичу да се лек не налази ни у једном објављеном и за претраживање доступном терапијском протоколу било које земље, укључујући и нашу.

И у експертском мишљењу Института за микробиологију и имунологију указује се да су дозе "ивермектина" неопходне да се постигне инхибиторни ефекат ин витро биле чак и до 100 пута веће у односу на дозвољене за хуману употребу.

Заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, доктор Радмило Јанковић, каже за РТС да је проблематично што људи који се занимају за лек "ивермектин" негирају да вакцинација може да помогне, негирају потребу за поштовањем било каквих мера, као и постојање болести. Истиче да је то велики проблем, јер ако се настави овакав тренд за четири месеца имаћемо скоро милион новозаражених. 

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СПРИЦА

07.11.2021 10:52

СТА ВАС БРИГА АКО ЦОВЈЕК ХОЦЕ ДА СЕ ТИМЕ ЛИЈЕЦИ ОКАНИТЕ СЕ ЦЕСТИТИХ ЉЕКАРА ВИ СТЕ СВОЈЕ ПОКАЗАЛИ СЛУСАЈУЦИ КОНА БРНАБИЦКУ И ЊИМА СЛИЦНИМА. НАРОД ВАС ЈЕ СКОРО ОТПИЛИО ДЗАБА ВАМА БОГАТАСИ БОГ ЈЕ ЦОВЈЕКА СТВОРКИО И СВЕ СТО МУ ЈЕ ПОТРЕБНО А ВИ ТО НЕ РЕМЕТИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аман

07.11.2021 22:31

Људи драги па дали су нормални,ко би јос да се лијеци са лијеком за зивотиње без обзира ко има право а ко не ?‍♀️

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.11.2021 14:21

лијекови за зивотиње и људе су исти. то свако зна ко се бави фармакологијом.

Name

Техницки гас

08.11.2021 22:03

А ста урадисе "цасни" да спасу народ?

ОДГОВОРИТЕ