Ноћ у Сарајеву мирна, ријеке су у својим коритима

Успркос обилној киши која је синоћ непрекидно падала, протекла ноћ у Сарајеву протекла је мирно и без значајнијих интервенција.

Босна и Херцеговина 06.11.2021 | 08:14
Ноћ у Сарајеву мирна, ријеке су у својим коритима

Ову информацију потврдили су нам из Оперативног центра Цивилне заштите Кантона Сарајево рекавши да су све ријеке на подручју КС у својим коритима.

"Што се тиче протеклог дана, гледано по општинама, служба Цивилне заштите имала је велики број интервенција. На подручју општине Илиџа је било најтеже стање, поплављено је 80 објеката, а 100 особа је евакуисано", кажу из Оперативног центра Цивилне заштите Кантона Сарајево.

Што се тиче осталих општина, поплаве су забиљежене и на подручју општине Нови Град, гдје је вода такође продријела у велики број објеката.

"Немамо тачан податак о броју поплављених објеката на подручју ове општине, али ради се о већем броју стамбених и пословних објеката, међу којима су компаније Мессер и Робот. Такође, на подручју ове опћине извршено је 80 евакуација", додају из Цивилне заштите КС.

Нагласили су да је поплава било и на подручју Општине Трново, гдје је забиљежено 20 поплављених објеката, а евакуације становништва није било.

(Клиx  Фото:Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар