У Пољској грађани се могу вакцинистати и поред гробља!

Министарство здравља Пољске проширило је своју кампању вакцинације против корона вируса постављајући центре за вакцинацију поред гробља. док људи иду на гробља широм Пољске за Дан Свих светих.

Занимљивости 02.11.2021 | 15:29
У Пољској грађани се могу вакцинистати и поред гробља!

Тако да су гробља у Пољској, поново отворена после више од годину дана.

Гробља у Пољској поново су отворена, након што су власти, пре више од годину дана одлучиле да их затворе како би спречиле ширење корона вируса. Велики број грађана негодовао је због ове одлуке, а бунили су се и цвећари којима је посао био угрожен.

“Прошла година је била катастрофална. На срећу гробља су сада отворена и људи масовно долазе да посете своје покојнике” рекао је Михал Дебински пољски цвећар.

Пољаци имају обичај да за празник “Свих Светих” посећују гробна места својих најмилијих, па се власти земље надају да ће на овај начин постаћи грађане да се што пре вакцинишу, преноси Еуронеwс.

Возила хитне помоћи са пунктом за вакцинацију биће постављени код гробља, па ће грађани моћи и да посете своје покојнике, али и да се уједно вакцинишу по први, други или трећи пут бустер дозом вакцине.

“Ово је добра идеја, посебно јер смо у четвртом таласу. Ја сам примила две дозе, мислим да је ово добра замисао јер вас боравак на гробљу тера да се запитате о животу, смрти и пандемији ” рекла је једна жена локалним медијима.

Један студент такође се на овом, сложићете се, необичном месту вакцинисао, каже да што је више размишљао о вакцинацији био је сигурнији да сви треба да се што пре вакцинишемо.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар