Погрешно је што се не раде обдукције умрлих од короне

Вакцинисала сам се вакцином произведеном на Торлаку. Вакцине су спас. Погрешно је што се не раде обдукције премунулим од короне. Вјерујем у младе и бољу будућност и дајем им савјете. Само су неке од тема о којима је у рубрици „Без увијања“ јутарњег програма БН ТВ говорила проф. др Даница Грујичић, директор Инситута за онкологију и радиологију Србије.

Република Српска 02.11.2021 | 10:52
Погрешно је што се не раде обдукције умрлих од короне

„Вакцинисала сам се руском вакцином произведеном на Торлаку. Причам о Торлаку годинама и имала сам разумијевања од Министарства здравства које је схватило да је потребно обновити установу која постоји 100 година. Потребно је 40,50 милиона евра да се заиста опорави Торлак.

Прво, не бисмо губили оволико времена да ли је добра вакцина или није добра, јер бисмо имали домаћу вакицну. С једне стране јесу дали лиценцу наши пријатељи из Русије, дјелимично је произведена на самом Торлаку, значи домаћа вакцина. Ако хоћемо да будемо суверена држава, морамо да будемо вакцинално суверена држава. Да имамо своју вакцину и да престанемо да губимо енергију причајући да ли је нешто што је достигнуће човјечанства заправо лијек или није лијек, наравно да је лијек и то лијек у превеницији“, јасна је др Грујичић.

Истакла је вакцинама треба да причају стручњаци, а не сви којима су доступне друштвене мреже.

„Погрешно је било од почетка што нису рађене обдукције пацијентима који су преминули од корона вируса, и то по приједлогу Светске здравствене организације. То није била обавезујућа препорука. Обдукцијом бисмо знали који су органи захваћени, какво је стање организма и како је најбоље лијечити људе или како спречити неке процесе. Ми не знамо да ли су ти људи који су преминули од ковида били здрави или су имали неку болест“, каже директор Института за радиологију и онкологију Србије.

Вирус је промијенио многе животе.

-„Због цијеле ситуације око ЦОВИД-а, преоптерећеног система, огромног рада мојих колега, претварања болница у ковид центре, многи пацијенти који болују од других болести или из страха или због цијелог хаоса нису могли да дођу на време на прегледе. Велики број пацијената са онколошким обољењима, њих чак 30 одсто, прекасно јавило лекару јер нису долазили на преглед због епидемије“

Грујичић истиче како свијет остаје на младима и да вјерује да долази боља будућност уз све младе људе.

-„Желим да оставимо свијет младима, а оно што ме је одушевило су млади који су направили фондацију „Заједно за младе“, ја се надам да ћемо регистровати то овде и у Републици Српској је то што су схватили да најспособнији међу нама, најпаметнији, дјеца која се сада идзвајају да њима треба помоћи. Морате знати понешто о политици, често им кажем, јер ће они који имају просјек 6 вама који имате просјек 9,5 одлучивати шта ћете добити од опреме и шта ћете да радите.“

-“На онкологији радимо у 3 смјене, завршавамо послије поноћи и и даље нам расте лоста чекања и број пацијената. Сваког дана се у Институту за радиологију и онкологију Србије озрачи око 360 до 400 пацијената и сваки дан долазе нови. Хемиотерапија се прима и на ходнику, зато „кукамо“ за новом зградом. Зато нам је потребна.“

Када једна особа има тумор, цијела породица је болесна – поручује проф. др Даница у рубрици „Без увијања“.

Грујичић је говорила и о посљедицама НАТО бомбардовања.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Данијел

02.11.2021 10:33

Браво др Грујичић. То и јесте срж свега. Засто нема обдукције. Можда некоме није у интересу. Ето ја сумњам да је половина умрлих умрла бас од короне па чак и да је корона и допринијела томе. Али неки љекари раде како им се каже у 4 ока. И човјека прогласе да је умро од короне и капак. Нема доказа.. Изгледа нико више не умире од обичних обољења плућа као прије короне а умирало их приличан број на годишњем нивоу Све се свело да је у умро од короне. Корона вирус постоји и неко је смртно алергичан као на убод стршљена. Али је јако чидно да се вирус тако брзо ширио свијетом, много брзе него по селу.. Тврсим да су људе плански заразивали са стапићрм који су гурали у нос као тестирање. Засто Бил Гатес има у свакој дрзави у дрзавним болницама своје просторије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.11.2021 11:40

Ти ниси нормалан мене су тестирали кад сам вец имао 39 температуру ,зар је битно ста це стапиц показати позитиван или негативан,супруга самном цијело време тестирана из мјера предустрозности због вец постојецих болести и негативна и ево хвала богу ја се полако извлацим из свега а она остала здрава . Јесте Бил вас гања да вас ципује

Name

Дзомба

02.11.2021 10:50

Ако би радили обдукцију,видјели би да многи нису умрли од тзв.Короне,,неко од индустријског кисеоника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин дипл.инг.

02.11.2021 11:18

Браво Данице, увијек конкретна за разлику од биједних политичара из Српске који се свађају око кисеоника док се људи боре за живот уз помоћ истог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

02.11.2021 14:24

Зашто браво ,др Даница је била велики антивакцинаш а сад се вакцинисала.Тврдила је да вакцине нису просле све контроле о могућим нус појавама. Ова из Торлака рађена по лиценци СПУТЊИК -В је сад као то све прошла.

Name

?

02.11.2021 13:31

Ма ајте молим вас да су урадили обдукције одмах па и некако а сад да их раде па немозете ни замислит који је то тросак пара и времена,није то бас тако једноставно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.11.2021 14:38

САСВИМ ЈЕ НОРМАЛНО КАД СЕ УМРЕ КОД КУЋЕ ДА ЉЕКАР УТВРДИ СМРТ ИЗДА ПАПИР А САД НЕМА НИ ТО.БЕЗ ТОГА СЕ НЕ БИ НИКО СМИО САХРАНИТИ.А КОРОНА ЈЕ ПОСЕБНА ПРИЧА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивимо у таквом

02.11.2021 15:03

Коруптивно непотистицко криминалном времену да је многих просјек 6 истински веци одраз знања од многих којима је просјек 10.На залост али рако је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

02.11.2021 15:17

Па ова годподја се вакцинисала тек некидан.гдје је била до сада неки примају и бустер дозу а она тек прву.знаци да није ни она вјеровала у вакцине.сто се тице умрлих бог xна од цега су умирали.посјете су забрањене а видјели смо и да су скакали кроз прозоре.јадно и цемерно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клопарало

02.11.2021 17:21

Много тога је др стручно објаснила и доказала посебно око радиоактивних материја у Србији, али није нам потврдила да ли се или не од умрлих од короне иако се не врши обдукција,узимају органи(срце,јетра,бубрези,итд).Много тога вуче на продају органа,јер корона је вјештачка,и из ваздуха,и богаташи све контролишу и ту су и органи који им требају .Нико више не помиње редове чекања за донирање органа Што се тиче вакцине,иако Русофил,мислим да су им вакцине најлошије.Кина је произвела вирус и вакцину тако да је њихова вакцина најбоља.

ОДГОВОРИТЕ