Сјети ли се Лука тетке у Славковој филмској режији!?

Упркос чињеници да се, нажалост, не бирају средства и да у политичким сукобима љествице падају све ниже, ипак би у политици морала да постоје бар нека правила и кодекси који ће се поштовати.

Република Српска 31.10.2021 | 16:33
Сјети ли се Лука тетке у Славковој филмској режији!?

Једно од најважнијих да се не дира приватни живот и породица, ал наравно да то подразумијева да се не говори о члановима неке породице моћника на власти ако је увучена у корупцију и ако има привилегије, послове и тендере од државе.

Уочи локалних избора 2016. године тадашњи градоначелник Требиња Славко Вучуревић покушао је да глуми Живка Николића, окушао се у улози сценаристе и режисера, па је из сјене режирао филм из серијала Нијесмо ми од јуче, о покојној тетки Луке Петровића и њеној пензији.

У филму је покојна Лукина тетка, Бог да јој душу прости, приказана као алкохоличарка која је преминула од тровања алкохолом, те да су Лука и његова породица дуже времена прикривали њему смрт од институција како би примали њену пензију.

Иако се у Требињу дуго времена шапутало да је филм базиран дјелимично на истинитом догађају, јер је наводно Лукина породица примала дуго времена пензију након теткине смрти али наравно да покојница, лака јој земља, није пила алкохол како је Славко искарикирао, те да су због злоупотреба пензије неки чланови били позвани на одговорност, осудио сам тада снимање филма, рекао да је то контрапродуктивно јер ће од тога Лука имати корист, што се показало тачним јер је побиједио на изборима и постао градоначелник.

У овим тренуцима Лукин нови побратим и савезник Славко Вучуревић гостује на његовој Херцег телевизији, наравно по налогу ген-сека и новог шефа кога је пљувао док га није побиједио, а онда му се приклонио и потчинио као посљедња кукавица, почео лизати со из Лукине руке за ситне уступке и синекуре, и нема сумње да ће изнијети неки нови прљав веш и оптужбе на рачун оних који су му помогли да постане одборник, посланик, градоначелник, савјетник, амбасадор…

Питам се само какав образ, желудац и савјест има Лука Петровић кад прави пакт са оним који му је превртао кости у земљи најближих сродника и сјети ли се понекад покојне тетке и Славкове кинематографије када са њим договара прљаве послове?

Шта рећи на крају него ПИ. Баш се тешко одлучити ко ми се од њих двојице више гади и кога више презирем? Драго ми је да се показало истинитим све што сам годинама говорио и упозоравао, да је Славко у тајном пакту с Луком, али и да ће народ и Требињци напокон да схвате са ким имају посла, па обојицу и остале ретроградне структуре послати на сметљиште историје, гдје им је одавно мјесто.

Аутор: Небојша Вукановић

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дијагноза

31.10.2021 16:16

Вукан је непревазиђен, ненадмашив, ријетко искрен, поштен и транспарентан. Како би велики штрумф рекао"добар момак".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукане Царе

31.10.2021 16:45

Само их мељи Викане доста је крађе и лоповлука Луке и Вучуревића Требињски кабадахија брат од Додика ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

31.10.2021 16:45

Мој добри Вукане и честити народе. Ништа њима није свето, битно је да укрду што може више и брже. А образа немају нити ће имати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег

31.10.2021 17:12

Вукан је Бог! Гласам за њега! Као и барем пола Бијељине надам се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

31.10.2021 18:02

Вукан..добија ове изборе...само зависи.гдје це се кандидовати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!!

31.10.2021 18:09

Вукане краљу!!! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

31.10.2021 18:15

ВУКАН ЋЕ БИТИ ПРАВО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА СВЕ НЕУПУЋЕНЕ С ОБЗИРОМ ДА ЋЕ БИТИ ТРЕЋА ПАРТИЈА-ПОКРЕТ ПО БРОЈУ ГЛАСОВА У ОКТОБРУ '22.ГОДИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

31.10.2021 21:23

То си 100 посто у праву. Од свих опозиционих људи он ми једини бас лези. Момак иде срцем па некада претјера. На залост зивимо у торпвском друству гдје све политике партије имају торовску хијерархију па га то мозе зезнути а Ливно када би он исао за предсједника опозиције направио би озбиљну птицу. Јелена Тривиц је ок, Станивуковиц циркусант али Вукан је сила. Остали опозиционари, сувисно да коментаришем. Само да се одрзе заједно јер колико год Вукан пљувао Несица једино заједно могу сруси ти Додика и ту мора спустити лопту. Мора се сузити оном од 2 зла бирај мање а то је свакако Несиц у односу на Додика

Name

БОБ РОЦК

31.10.2021 19:59

Вукане легендо, чувај се клемпе

ОДГОВОРИТЕ