Од сутра обавезна зимска опрема у Српској и ФБиХ

Од сутра је у Републици Српској и Федрацији БиХ /ФБиХ/ обавезна зимска опрема за возила, без обзира на временске услове, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Босна и Херцеговина 31.10.2021 | 10:57
Од сутра обавезна зимска опрема у Српској и ФБиХ

Према Правилнику о саобраћају у зимским условима, сва моторна возила у Српској и БиХ морају до 1. априла наредне године 2022. године да посједују зимску опрему.

АМС РС и ауто-мото друштва ће од 1. до 26. новембра у више градова и општина спровести традиционалну превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности уређаја на моторним возилима и њихове припремљености за зиму под називом "Безбједна вожња у зимским условима 2021".

(Срна/ фото: нкп.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РЕ

31.10.2021 12:22

Људима се у РС ништа немили када је све код бурле са парама хаос немили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

31.10.2021 13:49

Сваке године на регистрацији дебело плаћам одржавање путева. Према томе, не занима ме! Хоћу идеалне услове за вожњу, без обзира на временске услове! Има да олижу све до асфалта и уклоне и најмању рупу, па нека се онда играју закона! Има да стајем код сваке рупе, зовем пандурију да ми констатују оштећење на ауту, записник, па на суд, Да видимо хоће ли се онда "Путеви РС" хвалити како позитивно послују са стотинама милиона које им капају на рачун, као што је ономад Нешић причао, док није добио ногу из директорске фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

31.10.2021 14:25

Закон о саобраћају лијепо каже, "Возачи треба да прилагоде вожњу условима и стању на путевима", а то значи, ако одвалиш точак на некој рупи, ниси прилагодио вожњу стању и условима на путу. Тако да од одштете нема ништа. Ипак ти вози опрезно.

Name

Мој Крко

31.10.2021 16:45

Не пита те нико ста тебе занима, а ста не, као ни мене. Ја сам слетио с пута, комплетно ауто унистио због пропадања пута (десна страна исте траке 40 мм низа од лијеве стране траке). Брзина прописана, услови возње нормални. Звао полицију, записник, тузио путеве Српске, на крају ја добио 250 КМ казне, судске троскове и ниста друго. Крајњи епилог, напустио сам дрзаву.