Издато упозорење: Возачи опрезно због магле

На путевима у котлинама и поред ријека магла смањује видљивост, коловози су клизави у вишим крајевима и преко превоја, а измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 29.10.2021 | 07:20
Издато упозорење: Возачи опрезно због магле

Саобраћај је обустављен да дионици магистралног пута Невесиње-Мостар у интервалу од 9.00 до 15.00 часова. Алтернативни путни правац који ће се користити је регионални пут Невесиње-Берковићи и даље, преко Стоца до Мостара и обрнуто.

Путни правац Драксенић-Врбашка затворен је за саобраћај због радова, алтернативни правац за путничка возила је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Забрана се неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

На путу од Шипова ка Купресу /Новом Селу/ у периоду од 11.30 до 14.30 часова планирана је потпуна обустава саобраћаја минирања.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Због санационих радова на дионицама магистралног пута Бијељина-Брчко и Рача-Бијељина, у рејону Раче, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Измијењен је режим вожње на магистралном путу Руданка-Добој од моста Руданка до тунела Путниково брдо два због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "пет це".

Због извођења деминерских радова повремене обуставе су на дионицама магистралних путева Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/, Дервента-Подновље /Горњи Божинци/ и у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Мраковица-Градишка, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због радова на дионици ауто-пута Какањ-Високо преко моста у насељу Добриње и Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи и даље се у вечерњим часовима обуставља саобраћај, а возила преусмјеравају на алтернативне правце, за путничка из смјера Тузле кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Доњи Вакуф-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Доња Голубиња/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

(Срна  Фото:АА)

Коментари / 0

Оставите коментар