Животна и одбојкашка школа у Брчком

Свако ново пријатељство је важније од медаља, а здраво тијело и здрав дух су значајнији од сваког трофеја. Управо овакве вриједности међу омладином промовишу ЖОК Лами из Брчког и компанија Моззарт, која је донацијом опреме подржала овај сјајни спортски колектив.

Република Српска 28.10.2021 | 17:46
Животна и одбојкашка школа у Брчком

Склањамо дјевојчице са улице, подржавамо стипендијама најбоље. Неке од њих имају просјек 5,00 у школи, неке играју за кадетску и јуниорску репрезентацију, истиче Елдин Јунузовић из ЖОК Лами, Брчко.

Некад је у спорту највећа побједа када дјеца не одустану. Свако ново пријатељство је важније од медаља, а здраво тијело и здрав дух су значајнији од сваког трофеја. Управо овакве вриједности међу омладином промовишу ЖОК Лами из Брчког и компанија Моззарт, која је донацијом опреме подржала овај сјајни спортски колектив.

Члан Прве федералне лиге окупља велики број дјевојчица из овог краја, а циљ није само освајање лиге и афирмација спортисткиња. Њима је много битније да младе наде не занемаре образовање и остану на правом путу.

„У нашем клубу тренира између 50 и 70 дјевојчица, узраста од 8 до 14 година. Покушавамо да их склонимо са улице, да их заштитимо од претјераног утицаја интернета, друштвених мрежа. Није важан само спортски потенцијал, код нас су и ученице које завршавају школу са просјеком 5,00. Неке стигну до кадетске и јуниорске репрезентације, али је једнако важан и успјех који постижу у школи, а ми се трудимо да их подржимо стипендијама. Спорт је важан сегмент живота, научи их да не гледају увијек на околину кроз ружичасте наочаре и да науче да се изборе за себе кроз борбу на терену“, нагласио је Елдин Јунузовић из ЖОК Лами, Брчко. 

ЖОК Лами основан је 2017. године, а већ је успио да успостави сарадњу са јачим домаћим и иностраним клубовима, гдје најбоље играчице могу да наставе спортски развој.

„Трудимо се да увежемо више сегмената у нашу школу одбојке. Резултат јесте важан, али родитељима је исто тако значајно да се о њиховој дјеци овдје брине. Пратимо њихово здравствено стање током цијеле године, обезбјеђујемо сву његу, поготово у случају да дође до повреда. Само када се постави таква основа, онда можемо да говоримо и о плановима, циљевима, амбицијама“, истакао је Јунузовић.

Самим тим је много лакше и доћи до спонзора, који желе да подрже здраве приче и улажу у колективе где се његују овакве вриједности.

„Углавном нисмо добијали никакве одговоре на молбе за донације, а Моззарт је одмах реаговао. Друштвена одговорност великих фирми је веома значајна за наше функционисање, а оваквим потезима се битно утиче на одлуке младих да се баве спортом. Дјевојке су одушевљене опремом и пажњом коју су добиле, а ми смо веома захвални када неко препозна наш добар рад“, закључио је Јунузовић. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар