Мика Алексић на суду, изјасниће се о кривици први пут

Пред Вишим судом у Београду данас ће у 10 сати бити одржано припремно рочиште власнику школе Мирославу Алексићу, оптуженом за четири кривична дела силовања.

Србија 28.10.2021 | 10:11
Мика Алексић на суду, изјасниће се о кривици први пут

Од тога - два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Припремно рочиште биће затворено за јавност, а Алексић ће се први пут кратко изјаснити о кривици.

Оптужени Мирослав Алексић данас ће на припреном рочишту бити обавештен о својим правима и биће упитан да ли их разуме, да ли је примио оптужницу и како се изјашњава поводом ње - каже Југослав Тинтор који у овом случају заступа жртве Милену Радуловић и Иву Илинчић.

После припремног рочишта, на које би власник школе глуме требало да дође са наногицом, из кућног притвора, биће заказан почетак суђења.

Мирослав Алексић, подсетимо, био је ухапшен 16. јануара и у Централном затвору био је до 10. септембра, када је пребачен у кућни притвор. Учитеља глуме, прва је пријавила млада глумица Милена Радуловић, оптужбема се придружила Ива Илинчић, а потом су се полицији јавиле и друге њене колегинице.

Он је на саслушању у тужилаштву, према незваничним информацијама, негирао да је извршио ова кривична дела.

Алексић се терети да је сексуално злостављао своје ученице у периоду од 2008. до 2020. године. Откривен је када га је пет храбрих девојака, међу којима су и глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић пријавиле полицији и испричале кроз какав су пакао пролазиле док су похађале часове глуме у Алексићевој школи глуме.

Због ових дела Кривичним закоником њему је запрећена казна од пет до 15 година робије, односно од две до 10 година затвора.

Према ранијем писању „Блица“, клупко ужаса почело је да се одмотава када је храбра глумица Милена Радуловић у исповести за „Блиц“ открила да ју је силовао учитељ глуме када је имала 17 година. Како је тада испричала, то се није десило само једном. Милена Радуловић испричала је за „Блиц“ да су она и неколико девојака, од којих су неке малолетне, пријавиле полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао.

"Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се", испричала је Милена Радуловић у разговору за „Блиц“.

Након ње, још једна храбра млада глумица, Ива Илинчић сведочила је о свом страшном искуству. Како је рекла, она није била силована, али ју је Алексић сексуално злостављао. Шест година она је о томе ћутала.

"Буквално никоме нисам рекла. Ни мами, ни тати, ни сестри, ни тадашњем дечку, садашњем... Никоме. Не знам како то да објасним. Стидела сам се, преузела сам његову срамоту, осећала сам се као саучесник. Била сам мала, нисам схватала да нисам саучесник, већ жртва једног изразито интелигентног човека који је стално говорио да ме зна у душу. И стварно ме је знао. Он је имао исти систем са сваком жртвом, знао је како да се приближи и колико год ти код куће смишљаш шта ћеш му рећи, следећи пут када те нападне, плашиш се и враћаш се, јер не желиш да изађеш из своје групе... Докле то иде? Не желиш да он мисли лоше о теби. Не желиш да он мисли да ниси спремна да урадиш све за њега. Константно поставља ствари да ти је дао цео свет на длану, понавља “ја сам вама потребан, не ви мени”, а ми као мантру то слушамо 10 година", испричала је Ива Илинчић.

(Блиц  Фото: Милена Арсениц / 011инфо.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар