Вучић и Путин заједно у Москви 25. новембра

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће се 25. новембра у Москви састати са предсједником Русије Владимиром Путином и нагласио да ће тај састанак одредити економску и енергетску будућност Србије.

Србија 26.10.2021 | 19:51
Вучић и Путин заједно у Москви 25. новембра

Вучић је рекао вечерас новинарима да ће прије тога ићи у Глазгов гдје ће се састати са много предсједника држава и предсједника влада најмоћнијих земаља свијета, али да је сусрет у Москви одлучујући.

Одговарајући на питање како гледа на хистерију хрватских медија на изградњу аеродрома у Требињу, Вучић је рекао да је хистерија у Хрватској присутна око свега што ради и гради Србија.

Он је нагласио да тај аеродром гради Србија и да ће то бити аеродром Србије, а не његов лично, иако га Хрвати називају "Вучићев аеродром".

- Све што радимо радимо за Србију у овом случају и за Републику Српску чак и за БиХ, међутим мени је нешто друго тамо запарало уши и очи, а то је да је то /Аеродром Требиње/ доказ наше експанзионистичке политике - рекао је Вучић.

Он је упитао како је могуће да Хрвати нису оптужили за експанзионистичку политику Француску, која је са Србијом направила концесиони уговор за Аеродром "Београд" или да Њемачка има такву политику од Љубљане до Софије пошто управљају тим аеродромом.

Према његовим ријечима, све што важи за друге не важи за Србију.

- А све што не важи за њих важи за Србију. Зашто, зато што је Србија данас много јача него што је била и они то не могу да поднесу - изјавио је Вучић након састанака делегација Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Он је навео да су Хрвати као озбиљан народ и држава направили неке договоре, а да Србија има одређене доказе до којих је дошла њена служба о томе.

- Они су направили на неколико нивоа различите састанке и рекли су "наше виталне националне регионалне интересе угрожава Србија, односно њен главни протагониста и потребно је све што се може урадити да буде срушен што прије јер тако ће Хрватска да се врати на позицију прве регионалне силе, коју нико никада неће моћи да угрози пошто је она и у ЕУ, у НАТО, а Србија ће отићи у запећак" - рекао је Вучић.

Он је навео да сваког дана у Хрватској има стотине негативних објава о Србији и да је јасно шта је њихов циљ.

Говорећи о стању на Космету, Вучић је рекао да је забринут због пријетњи Приштине и намјере да заузму трафо-станицу "Валач", али да су се грдно преварили они који то планирају.

- Из "одређеног" разлога чекају 6. новембар планирајући да заузимају "Валач". То би биле за нас катастрофално лоше вести, за нас народ, али нисам сигуран да би то биле много добре вијести и за њих. Ко то планира мора добро да размишља о својим поступцима - поручио је Вучић.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милан

26.10.2021 18:48

Хоцел повести и свог додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

26.10.2021 19:52

Да прославе Завнобих

Name

Па што

26.10.2021 19:22

...не градиш нешто у Хрвсткој у српским мјестима? Нећеш и не смијеш нити желиш. Београд није хтио да помогне РСК већ је помагао Хрватима како би заједно дјелили БиХ. То се види из далека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

26.10.2021 19:31

Браво

Name

Ипе

26.10.2021 20:00

Иде човјек да тражи повољнији гас за србију,тржишне вриједности гаса су катастрофа подивљаје,добар потез,можда Путин да неки попуст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.10.2021 21:25

Јос хармоникаса поведи ако га путин прими ради иконе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

27.10.2021 10:20

Овоје лијепо видјети два велика пресједника нема им равним. Свака им цаст тосу силе невидене. Бас се дицим са њима.. Нек их бог подари да дуго зиве и владају.

ОДГОВОРИТЕ