Због ових ствари у неким земљама би могли бити кажњени!

Свака земља има своју културу, традицију, законе и наравно, забране. Тако није реткост да туриста који је први пут дошао у одређену земљу нема појма да су одређна понашања или ствари забрањене.

Занимљивости 26.10.2021 | 17:25
Због ових ствари у неким земљама би могли бити кажњени!

У овим земљама са веома бизарним прописима и забранама можете се увалити у проблеме ако учините следеће.

 

Кенија

Пластичне кесе су строго забрањене у овој афричкој држави. Не само да се не могу користити, већ се не могу уопште донети у Кенију. Казна за непоштовање овог прописа је врло тешка, најмање 38 хиљада долара. Забрана је повезана с чињеницом да су бројни туристи пре њеног увођења оставили огроман број пластичних кеса, загађујући околину.

Данска

Ако се којим случајем родитељи одлуче детету да дају неко необично, или уврељиво име, у томе ће их спречити нико други него држава. Наиме, данска влада одлучила је на овај начин да заштити своје најмлађе грађане од могућег исмевања у будућности. Пред данским родитељима је дугачак списак  24 хиљаде имена које је држава легализовала. Ако баш желите неко име ван те листе можете добити дозволу од државних службеника. Након анализе, посебна комисија ће дониети пресуду.

Пиxабаy
 

Канада

Ни сви Канађани нису свесни да је стриктно забрањено користити ходалицу као ослонац за малишане који још не могу да ходају. За овај родитељски пропуст предвиђена је новчана казна од 100 хиљада канадских долара или шест месеци затвора. Многи педијатри верују да употреба овог помагала заправо наноси непоправљиву штету детету, јер се оптерећење на зглобове, мишиће и кости бебе не распоређује правилно.

Бурунди

Ако туриста не може без џогинга у друштву пријатеља, онда не би требало да сматра Бурунди местом за опуштање. У овој земљи трчање у групи сматра се потенцијано опасним чином. С обзиром да у овој малој земљи постоји много етничких група између којих често долази до сукоба, заједничко трчање може бити окидач за озбиљну свађу. Да би се избегле провокације, велика група „спортиста“ може једноставно бити стављена иза решетака. Усамљени тркачи, с друге стране, нису сумњиви.

Пиxабаy
 

Северна Кореја

Чини се да ова земља има највећи број бизарних забрана. Држављани Кореје могу направити само фризуру дозвољену у земљи, иако је списак врло оскудан. Странцима који су стигли у земљу није дозвољено да иду у локалне продавнице или посећују удаљене делове града, где поглед није тако раскошан као у центру.
Кока-кола и контрацептивна средства су овде су строго забрањена, немогуће је купити стране часописе, а библиотека вам неће изнајмити штампу од пре много година. Међутим, све ове забране су сасвим разумљиве: Ким Џонг Ун само покушава да учини све што је у његовој моћи да заштити младе од западне културе и традиције.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар