Црнадак: СНСД је опет понизио Народну скупштину

"Замислите колико је апсурдно да српски члан Предсједништва БиХ предлаже посланицима да под једном тачком дневног реда дискутују о отварању конзулата Русије у Бањалуци, о споразуму о размјени тајних података са Турском, о споразуму о граничним прелазима са Хрватском, споразуму о дигитализацији архивске грађе из земаља бивше Југославије, те да не набрајам даље", рекао је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Игор Црнадак, након данашње сједнице Колегијума НСРС, којој је присуствовао. 

Република Српска 26.10.2021 | 14:39
Црнадак: СНСД је опет понизио Народну скупштину

Он је додао да власт хоће да збрзи опозицију и онемогући јој да каже свој став.

Црнадак наводи да на сједници један посланик треба да се јави и о свим темама прича у једној дискусији, будући да су све стављене под једну тачку дневног реда: 

"СНСД са овим опет понижава Народну скупштину и шаље поруку „Ако можете некако гласајте поштом, ако не можете, дођите и на брзину гласајте и бјежите кући“. Е, па не може тако. Колико они понижавају овај дом на 30. рођендан наше најстарије институције, показује изјава предсједника НСРС Недељка Чубриловића на сједници Колегијума, који је, након примједбе зашто нисмо раније добили материјале, рекао: „Шта хоћете, ово су материјали који се спреме за два сата“. Потпуно понижавање институције, каже Црнадак. 

Црнадак каже да овакво заказивање сједнице, са оваквим дневним редом, релаксира изјава српског члана Предсједништва БиХ са прошле сједнице, када је рекао да власт има двотрећинску већину и да им опозиција не треба за гласање: 

- Тако да ћемо видјети, под оваквим условима велико је питање да ли ћемо учествовати. Али то неће ништа промијенити, јер СНСД тврди да има двотрећинску већину. Ипак, остаје питање на које нисмо добили одговор, како то да је веома штетно по витални интерес Републике Српске отварање канцеларије амбасаде Русије у Бањалуци? Судећи по потезима српског члана Предсједништва, то испада противно спољнополитичким интересима Републике Српске, што још једном показује какав циркус праве од ове институције, истакао је Црнадак. 

Црнадак је након сједнице Колегијума потпредсједника Владе Републике Српске Антона Касиповића упознао са чињеницом да још увијек није добио стенограм са сједнице Владе од 18. октобра, који је као посланик затражио, те да очекује да му стенограм буде достављен до сутра, како и то не би беспотребно била тема сједнице Народне скупштине Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Гологузи лијевчанин

26.10.2021 13:36

Додик је велеиздајник, поред тога што је лопов, примитивац, скоројевић.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ

26.10.2021 13:48

Ма нема шта понижавати,па није то Бундестаг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.10.2021 15:40

Кад султан нареди,ко смије одбити,све је то његово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боy

26.10.2021 16:56

Ништа ново и зачуђујуће као и сваки пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

26.10.2021 17:02

Ста сте мислили да он неце погазити своју ријец јер је НЕМА петља, муља , лазе па.то народ види

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

26.10.2021 21:26

Сто ви опозицијо не напустите ту узурпирану Скупстину? Чему служите ви тамо? Напустити то и јавно реци да у Скупстини не постоји опозиција и тразити распуштање исте. Овако сте им декор и народ од тога нема користи.

ОДГОВОРИТЕ