Подржавам смјену Поџића, Тегелтије и свих министара!

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић рекао је данас у своме обраћању да би било најбоље уколико би се гласало за смјену цијелог Савјета министара Босне и Херцеговине, коментаришући данашњу сједницу представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине на којој се требала разматрати и смјена министра одбране БиХ Сифета Поџића.

Република Српска 26.10.2021 | 13:08
Подржавам смјену Поџића, Тегелтије и свих министара!

“Јавност би подржала смјену цијелог Савјета министара и било би то олакшање за све нас како би коначно са сцене скинули најгори сазив Савјета министара у историји. Уколико се то деси, ми ћемо увијек ући у салу и то изгласати. СДС, ПДП и ДНС неће учествовати данас. Ми сматрамо да је принципијелна само смјена Тегелтије и свих осталих министара и то је нешто што ће нас понукати да уђемо у ову салу“, рекао је Шаровић у згради Парламента БиХ.

Додао је да подржава смјену и Поџића и Зорана Тегелтије и свих десет министара.

“Овај сазив што прије оде, овом народу ће лакнути. То је мој став по том питању“, нагласио је.

О изјави предсједавајућег Представничког дома БиХ Дениса Звиздића који је рекао да ће високи представник у БиХ Кристијан Шмит имати прилику у четвртак, 28. октобра, да се обрати парламентарцима, Шаровић је истакао како он и његова партија немају позив по том питању, те да не зна ни који су закључци колегија.

“Наш став није се промијенио по том питању. Шмит има проблем и приликом обраћања на Савјету безбједности због несагласности. Налазе се начини како може да се обрати. За оне који нису потврђени, постоје варијанте како то може да учини са посебним питањем према генералном секретару. Не знам шта ће колегиј по том питању да уради. Опредијелићемо се пред саму сједницу“, рекао је Шаровић.

Додао је и да сматра да је члан Предсједништва БиХ Милорад Додик непотребно гласао и да је тиме прекршио закључке НСРС.

Додао је да постоје изузеци када закључци дозвољавају да се и де на сједнице институција БиХ, односно када се ради о посебном интересу, или када би штета негласањем била већа од гласања.

(Н1)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Лазар

26.10.2021 11:40

Данас си морао бити на свом радном мјесту и тамо износити став који износиш по кулоарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не не

26.10.2021 12:34

Није морао ако хоћеш да се постује твоја Скупстина и њени закљуцци и одлуке.

Name

МОЗЕ МИРКО

26.10.2021 12:42

И ТВОЈА ОСТАВКО ОНАКО УЗ ПУТ...

Name

Ре

26.10.2021 13:01

Смјена Подзица је у интересу Републике Српске.

Name

Борац

26.10.2021 14:06

Прво смјена тегелтије,мајкицке,клосарца,стевандица па тек оне остале.

Name

РВИ-РС

26.10.2021 13:20

Само вам је стало до власти,зато омладина бјези одавде,одлазе комплет породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иста прича

26.10.2021 14:31

Народ масовно напушта своја огњишта зато што се политичари не баве провредом, економијом, запошљавањем, довођењем нових инвеститора и слично. Дај Боже да се ствари промијене кад твоји СДС-овци дођу на власт! У општини Брод је тренутно СДС на власти па се ништа није промијенило набоље. Баш ништа. Исти сте и као она претходна СНСД власт. Узмете велике плате и мозак на пашу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд се нада бољем

26.10.2021 16:05

Само луд од ових се може надати бољем. Сви су они мање били у власти или били на тренирању у овој партији па прелетили, тако сада неки прелећу у опозицију. Само чекају власт, а ништа не доносе добро. Видите, да од ових вјечитих опозиционара, Вукан, Јелена, Драшко не могу да се јаве. Они се надају да добију њихове гласове и узму њихова мјеста и поново Курта сјачи, узјаши Мурта. Најбоље да остају ови док дефинтивно не пропаднемо, јер са њима ћемо брже.

Name

Истина

26.10.2021 18:12

Треба смјенити и процесљати имовину свих који владају и пљацкају од 92 до данас и изабрати младе људе,зељне рада и напредка. Има их,само не зеле са садасњом екипом имати посла.

ОДГОВОРИТЕ