Спортисти и Моззарт у акцији "Осмијех за свако дијете"

Протеклог викенда у Бањалуци је одржан први Хуманитарни турнир “Осмијех за свако дијете”. Фудбалски асови из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније, спортисти и јавне личности у Универзитетској дворани заиграли су на два гола у хуманитарне сврхе, а сав приход од продатих улазница иде Дому за незбринуту дјецу Рада Врањешевић.

Спорт 26.10.2021 | 11:24
Спортисти и Моззарт у акцији "Осмијех за свако дијете"

Спортски побједник на паркету била је екипа Словеније, а моралну побједу однијели су организатори овог хуманитарног турнира, као и штићеници Дома “Рада Врањешевић”. 

Свој допинос овој племенитој мисији, куповином 400 улазница, дала је и компанија Моззарт. 

-Такмичење је одлично прошло, спортског духа није фалило иако резултат није био у првом плану. Најважније нам је да смо успјели да прикупимо новчану помоћ за дјецу у Дому “Рада Врањешевић”. Побједник овог турнира за нас је свако дијете из овог Дома. Многи су, донацијама или куповином улазница, подржали нашу хуману мисију, а издвојио бих компанију Моззарт која је купила 400 улазница вриједности 2.000 КМ и на томе им се посебно захваљујем – каже један од организатора турнира ,Боро Вујић, који је играо за екипу “Алл старс”. 

Осим њега у организацији и утакмицама турнира учествовали су Саша Кајкут, Бојан Пузигаћа, Владан Грујић, Дарко Малетић, Златан Муслимовић и Борис Врховац Врле, те министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић. Нису само фудбалери заиграли у овој акцији, били су ту још кошаркаш Марко Шћекић, рукометаши Горан Малић и Младен Бојиновић.

Хуманитарне мечеве играло је пет екипа. Поред селекције Словеније, Борца и Партизана, играли су и ветерани Сарајева те тим свих звијезда. Побједнички пехар подигли су Словенци који су у финалу савладали екипу Борца са 3:1, а треће мјесто припало је Београђанима. 

Осим новчане помоћи која је прикупљена на хуманитарним мечевима, дјеци у Дому Рада Врањешевић подијељени су и пакети, а током утакмица могли су уживо да гледају своје идоле, што им је измамило осмијехе на лице.

 -Безрезервно смо подржали Хуманитарни турнир “Осмијех за свако дијете” јер смо у овој манифестацији препознали вриједности које свакодневно баштинимо кроз наше друштвено одговорне акције. То су подршка спорту и хуманитарни рад кроз донације, а ово није први пут да смо помогли Дом за незбринуту дјецу Рада Врањешевић- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

Компанија Моззарт и раније је, кроз акцију “Хуманитарни тикет у подне”, више пута пружила подршку штићеницима овог Дома. Организатори турнира “Осмијех за свако дијете” се надају да ће ова спортска и хуманитарна манифестација да прерасте у традицију и да ће сваке године, уз подршку донатора попут Моззарта, помоћ упутити другој установи.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар