Додик је спреман да жртвује све да би заштитио себе

Циљ Милорада Додика је да заштити себе и своју империју и за то би жртвовао све, и Републику Српску и њене грађане, рекао је предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић у емисији "Без увијања" БН телевизије, наводећи да је опозиција спремна и има план да понуди бројне промјене. Почетак промјена могао би бити у Приједору.

Република Српска 26.10.2021 | 11:09
Додик је спреман да жртвује све да би заштитио себе

“Опозиција излази заједно на изборе у Приједору, лако смо се то договорили, али не знамо још увијек из које странке ће бити кандидат, о томе ћемо разговарати накнадно. А наша побједа опозиција на изборима у Приједору 2022. године била би јака порука и мислим да ћемо на крају у томе успјети“, рекао је Милан Миличевић.

Он наводи да ће се опозиција потрудити око избора у Приједору и да је веома  битно имати једну озбиљну екипу добро организованих и оданих људи који ће на бирачким мјестима бити, било у улози посматрача, било у  улози члана бирачког одбора и сваки секунд у току бирачког процеса бити будни, али и непоткупљиви.

„Чини се лако, али ипак није, али то је рецепт за поштене изборе“. Каже Миличевић.

„Опет ћемо изаћи на протесте због неиспуњавања досадасњих захтјева, опозиција је сложна “, јасан је Миличевић.

По његовим ријечима биће то различити видови протеста, биће у различитим мјестима и на различите начин. Можда протестне шетње, можда протестне колоне возила, мањи скупови, мирни протести са јасним циљевима.

-Протест мора да траје свакодневно, тензија и притисак мора да постоји свакодневно и да се незадовољство показује јасно и гласно.

„Опозиција се труди да испоштује све закључке донесене на Народној скупштини, тачније не учествујемо у раду заједничких институција, осим када су у питању кључна питања, кључне теме за Републику Српску. Међутим, поставља се питање шта су то битне теме за Републику Српску. У овом моменту чини се да само један човјек одлучује шта је то кључно и битно за Републику Српску. Само он и нико други. Мислим да је то јако погрешно и на тај приступ ми као опозиција не можемо пристати“, истиче Миличевић.

На питање може ли заједно позиција и опозиција о томе одлучивати, Миличевић одговара:

„Апсолутно не, нема заједничког договора, због тога што нас нико ни не позива да се изјашњавамо“.

-Нисмо за ријалити политику, желимо озбиљно да се бавимо реалним проблемима у Републици Српској. Потребан је озбиљан приступ, а ја прихватам само такву политику. Али постоји проблем, а то је криминална хоботница која је обухватила Републику Српску. А изборити се против ње је озбиљан посао.

„Наравно да Милорад Додик очигледно дужи низ година користи Републику Српску за своје интересе, за остваривање својих личних циљева и богаћење. Не само он него читава плејада људи која је у тој хоботници око њега.

То је донекле и разотрикревно, цијели низ афера, велики милионски губици, сумњивих радњи, кривичних пријава које никад нису ријешене, истраге које нису ријешене, то је оно што је најважније, а резултат тога је да је Република Српска девастирана, да смо земља у којој имамо највећи број преминулих од ковида, да је 300.000 људи напустило Републику Српску, да смо на дну љествице по свим економским параметрима и тако даље.

Много тога што није добро, а резултат је то неогдовнорне власти управљања Републиком Српском. Зато сам сигиран, нажалост, да је овај режим у стању да жртвује и Републику Српску, као што је жртвотао и њене становнике. Ми смо на ивици сиромаштва.“

Треба много времена да се створе услови да се крене напријед, а опозиција је спремна да то чини корак по корак, рекао је предсједник Главног одбора СДС-а.

„Ја увијек покушавам мање причати о Милораду Додику, иако је готово немогуће, а више о промјенама и томе шта ми планирамо и нудимо.
Дакле, то што планира опозиција нисмо ми измислили, нити треба да измишљамо, то треба само да препишемо из успјешних система у региону.

Прије свега то су економске реформе, реформа пореске политике, реформе фондова: пензионог фонда и здравственог фонда, затим реформа здравственог фонда који је на најнижим гранама од како постоји Република Српска, е то су те реформе које су тешке, које су веома болне, али без њих се не може.“, рекао је у емисији Без увијања Милан Миличевић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мурга Дрот

26.10.2021 09:15

Да ли је то вама проблем ? Постоји сумља и о вама који то описујете ? Знате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.10.2021 14:21

Боте, ниста не разумијес. Знас ли ко је опљацкао Суме Српске, рафинерије Брод и Модрица, Слумину, три банке опљацкане, РС задузио преко сест милијарди, здравство опљацкано преко милијарду, итд. Паметном довољно. То је дјело секте.

Name

ДОДИК ЈЕ

26.10.2021 09:19

ДОГОВОРИО,ПРАВО ВЕТА,БЕЗ УСТАВНОГ СУДА, У НСРС,ПО НОВОМ ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

26.10.2021 09:28

Паметно говори ивај Милицевиц јако одговоран и озбиљан политицар свака му цаст Требага на изборима предлозит за преседника пресдниства БиХ умјесп Додика много озбиљнији политицар малоих је такви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијешни сте

26.10.2021 10:03

Тако је, а после избора какви год резултати били прихватити их.

Name

Боро

26.10.2021 10:10

Руку на срце овај Милицевиц је одговоран и озбиљан и као цовјек и као политицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будућност

26.10.2021 10:18

Ако желите побједити и у Приједору и на општим изборима 2022 године окрените се са реалним пројектима. Пустите демагогију и Милорада. Фокус нека вам буде радник, сељак, ученик, пензионер, борац тј цјелокупан систем. Рад, рад и само рад, а не прича. Милету се зна гдје је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦУЈ СПРЕМАН

26.10.2021 11:05

ПА ВЕЦ ЈЕ СВЕ У РС ЗРТВОВАНО....... ЦИТАЈ ПОКРАДЕНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.10.2021 14:38

Па наравни да је спреман да жртвује све.Сад би му рат највише пасао да прикрије сав криминал који је починио а истовремено би можда био и унапређен у чин капетана

Name

Ессо

26.10.2021 18:52

Миличевић је највећи господин од свих српских политичара и треба му дати подршку.

ОДГОВОРИТЕ