Потјерница за још једном особом због убиства

Полиција у Србији расписала је потјерницу за још једном особом због убиства трочлане породице Ђокић, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Србија 25.10.2021 | 08:48
Потјерница за још једном особом због убиства

Вулин је за ТВ Пинк синоћ рекао да су нађени необориви докази да је главни осумњичени Г. Џ. учествовао у убиству породице Ђокић, попут новца на његовом имању и неких предмета "који су без сумње били искоришћени за убиство".

Вулин је додао да је Г. Џ. указао на саучеснике, који су касније приведени и којима је одређен притвор до 30 дана.

"За сада су два саучесника, али сматрам да ће их бити још више. Ми смо расписали интерну за још једним лицем. Тако да имамо сазнања да их је било више", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да се Г. Џ, након хапшења, бранио ћутањем, али да је пред судијом за претходни поступак изнио одбрану.

Он је додао да је од почетка било јасно да је убиство извршио неко ко познаје породицу Ђокић и да је то била "врло пажљиво, готово професионално припремљена ликвидација".

Вулин је навео да је главни осумњичени припремао алибије и покушавао да оправда свако своје кретање, а показивао је потпуно одсуство емпатије.

"Као да се ништа није десило. Само када би се дошло до њега, он би почео да плаче и губи живце, али када би га питали за чланове /његове/ породице, да ли би неко од њих могао да изврши убиство, рекао би да би могли. То је човек спреман на све", навео је Вулин.

Виши суд у Нишу је донио одлуку о притвору до 30 дана за тројицу осумњичених, а дан касније и за још двојицу осумњичених за убиство.

Нестанак породице Ђокић је пријављен 28. септембра, а њихова спаљена тијела пронашли су припадници МУП-а 2. октобра у атару села Моравац, општина Алексинац.

(Срна  Фото:Телеграф.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Контраш

25.10.2021 10:02

Испитајте мало и вулина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

25.10.2021 10:14

Ок истрага иде својим током,али зар је министар полиције тај који треба давати изјаве о истрази?Ако је већ предвиђено да се дају изјаве о истрази која је у току зар не би могли добити изјаву од некога ко директно учествује у истрази или непосредно руководи истрагом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.10.2021 14:16

Па мора се реци онако како одговара министру а он то најбоље зна!!!!