У војном удару ухапшен премијер и четири министра

Војне снаге ухапсиле су рано јутрос неколико припадника суданског цивилног руководства, јавила је телевизија Ал Хадат, пошто је истакнута продемократска група позвала Суданце да изађу на улице да се одупру војном удару.

Свијет 25.10.2021 | 07:37
У војном удару ухапшен премијер и четири министра

Породични извори рекли су Ројтерсу да су војне снаге упале у кућу савјетника за медије суданског премијера Абдале Хамдока и ухапсиле га.

Војска није коментарисала, а суданска државна телевизија емитује програм као што је и уобичајно.

Позивајући се на неидентификоване изворе, Ал Хадат јавља да је Хамдок стављен у кућни притвор, те да су неидентификоване војне снаге ухапсиле четири министра Владе, једног цивилног члана владајућег Сувереног савјета и неколико гувернера држава и шефова политичких партија.

Према посљедњим информацијама, аеродром у Картуму је затворен, а међународни летови суспендовани, јавио је телевизијски канал Ал Арабија, након информација о војном удару.

Судан је на ивици сукоба откако је неуспјели војни пуч у септембру изазвао огорчене оптужбе између војних и цивилних група које би требало да дијеле власт након свргавања бившег лидера Омара ал Башира 2019. године.

Башир је свргнут и затворен након вишемјесечних уличних протеста.

(Срна  Фото:Хина/ЕПА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пада влада

26.10.2021 09:32

Па овде на слици изгледа нико не носи маске , зато је и уведен војни пуц.

ОДГОВОРИТЕ