Додика треба да казни народ на изборима у Српској

Говорећи о могућности увођења санкција Милораду Додику, члану Предсједништва БиХ из Републике Српске, она каже да би највећа санкција за Додику био пораз на изборима.

Република Српска 23.10.2021 | 11:57
Додика треба да казни народ на изборима у Српској

- БиХ налази у највећој политичкој кризи од Дејтона до данас - казала је Александра Пандуревич, чланица Главног одбора СДС-а.

Како је саопштено из СДС-а, она сматра да је криза продукована од стране људи који немају одговоре на огромне проблеме који постоје у оба ентитета и на нивоу БиХ.

Пандуревић каже да је у питању покушај да се прикрију велике афере и неспособност власти.

„То је учињено да се не примијети да смо први у Европи по броју умрлих од короне, како се не би говорило о афери кисеоник, бројним злоупотребама, намјештеним тендерима и бескрупулозној крађи коју су проводили појединци из власти у вријеме епидемије короне“, наводи Пандуревић.

Она је изразила очекивање да грађани на изборима више неће насједати на политичке игре неодговорних политичара који се прављењем политичких криза служе како би опстајали на власти.
 
Пандуревић наводи да је против коришћења бонских овлаштења и сматра да проблеме у земљи не треба да рјешавају страни фактори.

Говорећи о могућности увођења санкција Милораду Додику, члану Предсједништва БиХ из Републике Српске, она каже да би највећа санкција за Додику био пораз на изборима.
 
„Грађани Републике Српске увиђају да овако више не иде. Апсолутно сам увјерена да ће опозиција побиједити на општим изборима и да ће се талас промјена из Бањалуке и Бијељине проширити по цијелој РС и да је идућа година дефинитивно година политичког краја владајуће гарнитуре коју предводи СНСД “, каже Пандуревић. 

Она наводи да је очигледно да Додик губи подршку народа, својих политичких партера и да апсолутну подршку нема више ни у СНСД-у.

„Погледајте како се понаша ХДЗ и његов лидер Драган Човић који шути сада када је објективно Додик у проблему и не пада му на памет да стане у његову одбрану. Били смо свједоци да се Додик веома често борио за интересе Хрвата у БиХ и више од самог Човића и био већи заговорник приче о трећем ентитету са хрватском већином од њега самог“, подсјетила је Пандуревић.

Очигледно је, каже она, да и у СНСД-у постоји велика забринутост због свега што сада ради Додик и да је очигледно он више ни у властитој страници нема апсолутну подршку коју је раније имао.

„Раније сте када Додик нешто изјави имали десет функционера СНСД који су у својим изјавама понављали ту поруку. Данас чак и госпођу Цвијановић веома ријетко чујемо да понови оно што Додик каже“, наводи Пандуревић.

(БН)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Филе

23.10.2021 10:28

Пандуревицка, нисам сигуран дали га осудјујес или покусавас да му помогнес, јер ако се буде цекало до избора следеце године бојим се да до тада овај лудак мозе изазвати и свјетски рат. И засто га залити, јер ако падне Додик сигуран сам падају и друга два крака криминалне хоботнице Бакир и Цовиц. Зато морамо га русити одмах и на сваком кораку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

23.10.2021 14:23

А што би Додил био у проблему? Због позива на поштивање устава?

Name

Реплика

23.10.2021 15:19

Зна она из искуства. И њу казнише на задњим изборима у Братунцу. Једва 500 гласова

Name

Спори Гонзалес

23.10.2021 10:31

Ма шта би ти да чекаш изборе??? Да још који "КИСЕОНИК" злочин почини? Тражи опозицијо ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ, не спавај!!! Сваки дан који му се остави да је на власти је наша кривица и оставља му простора за даљи криминал и злочине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

23.10.2021 10:45

Јос увијек презентирамо како је БиХ у кризи. Но истина је да БиХ није у кризи него Српска и наса политика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

23.10.2021 11:04

Какав бре народ!? Кога је јос игде народ изабрао? У постене изборе изгледа верују јос само политицари на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?️

23.10.2021 11:28

Ови из опозиције стално заговарју како народ треба да га смјени...као да се плаше да Додика смјени нпр. Шмит...у неку руку као да га штите да не буде смјењен...као да раде за Додика...увијек је мени то са опозицијом било чудно, све је мени то сумњиво...треба вас све смјенити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

23.10.2021 11:29

Једина праведна казна је робија и одузимање покрадено богатство све друго је награда за Додика и такве као он а фала богу има их пуно из реда политичара у свим странкама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Празна прича

23.10.2021 11:35

И СДС ће вратити институције РС а нећете радити исто што и Додик. Ти ћеш донијети промјену. Јадна мајко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево РАДНИК

23.10.2021 11:39

Бозе, боже сада се сви јављају када брод тоне и сви поштени једино капетан брода непосредно. А када вас је Додо цупао из проблема био је добар, а сада је још јер "наводно" политички тоне. Једино су поштени Јелена, Вукан и Станивуковиц јер су га нападали и када је био а врхунцу снаге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирнер

23.10.2021 11:56

Ухх, добро нам је Пандуревићка отворила очи.? Ово нико до сад није знао. Исто ово је моја баба неки дан причала а не прима плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.10.2021 11:59

Тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недовољно

23.10.2021 12:06

Само судска пресуда за све криминалне радње и уништавање фирми , банака , институција , те враћање свега отетог и опљачканог од народа и на крају апсана , а то што ће изгубити изборе , народ од тога нема никакве користи . То би била за њега награда , а не казна .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

23.10.2021 12:25

Да, а онда нова власт да га казни за пљачку и пустошење источног дијела РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Сабац

23.10.2021 12:29

СВЕ РЕПУБЛИКЕ БИВСЕ ЈУГЕ СУ ОСИМ МОЗДА СЛОВЕНИЈЕ У ЗИВОМ БЛАТУ ДО ГУСЕ НЕМА САМО РЕПУБЛИКА СРПСКА ЛОПОВЕ КРИМИНАЛЦЕ ВЕЦ СВЕ РЕПУБЛИКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЦРНА ГОРА МАКЕДОНИЈА СРБИЈА ЈА ИЗ СРБИЈЕ МИИМ КОД ВАЈ ЈЕ СУПЕР А ВИ ДА ЈЕ КОД НАС МЕД ИМЛЕКО А У СВКМ РЕПУБЛИКАМА БЕДА ПРЕТУРА ПО КОНТЕЈНЕРИМА ЗНАЦИ СВЈД ЈЕ ИСТО НЕ ЗНА СЕ ГДЕ ЈЕ ГОРЕ КАД ЈЕ ОБИЦАН НАФОД У ПИТАЊУ. И ЈА САМ ДА СЕ СВИ КРИМОСИ ЛОПУЗЕ ПРЕВАРАНТИ ХАПСЕ И ДА ИМ СЕ СУДИ АЛИ У СВАКОЈ РЕПУБЛИЦИ ПОСТО ЈЕ ТО ИСТА СКОЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац..!!

23.10.2021 13:19

Гледао сам интервију-гостовање на Федералној ТВ, ове жене, чини ми се да је изузетно ,политички сазрела, да су сви њени одговори врло реални и имају смисла! Слажем се са констатацијама којима је описала актуелни власт, заправо је потпуно тачно ,још од рата деведесетих, да је лијевчански фолер, добро процијенио ментални склоп овог народа и да га вјешто користи у свом опстанку и стјецању богатства....ова "надареност" ,као карактерна особина људи који су научили продавати маглу онима који то воле се показала дјелотворна у његовом случају....тешко ће му се ишта приписати јер све је неко други умјесто њега пописао,а он је стекао богатства која су на дјеци,жени,оцу,мајци ,а врло мало на њему....уз њега су се обогатили многи од којих узима "пинку" , за коју нема "чврстих" доказа јер су усмени договори, на основу којих опстају,кумови,чланови,министри,директори и сви они који га "као прате" и који ће га доћи главе и скидања с власти....јер не стижу одговорити све бројнијим уцјенама и рекету који им потражује....прохтјеви су све већи и већи....сад то и птице на грани виде......брод полако тоне....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2021 13:45

И треба га казнит

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

23.10.2021 14:07

О којем народу прицас јел о оном којег мозе Додик купит за пар гајби пива или за 50 Км овој народ се пали само на национализму а све остало је небитно ,и поред оваквих сто само коментарису а немају му..а да изадју и јавно се супроставе криминалној власт он мозе јос 100 год. да влада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

23.10.2021 14:50

Тај "филм" сигурно нецес гледати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.10.2021 16:04

Народ га може врло једноставно казнити и без избора и не треба чекати изборе јер је ситуација ургентна

Name

Мисо

23.10.2021 16:29

Како це народ смјенити Додика,кад је по свим анкетама висе од три цетвртине народа РС за њега.

Name

Ре Мисо

23.10.2021 23:30

Шта ти млатараш и лупеташ, какве анкете боту љигави, анкета је била на протестима у БЛ.

Name

АКТИВИСТА

23.10.2021 16:03

Какав народ моја Александра. Стока коју Додик купи за врећу мекиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избјеглица

23.10.2021 19:02

Тако це и бити.

ОДГОВОРИТЕ