У Брчком погинули отац, мајка, кћерка, снаха и двоје дјеце

У пожару који је захватио стамбени објекат у брчанском насељу Суљагица сокак, у Мостарској улици, према писању локалних медија смртно је страдало шест особа, а више њих је повријеђено, Нажалост, погинули су отац, мајка, кћерка, снаха и двоје дјеце. Зет се успио спасити тако што је побјегао након избијања пожара, али је четверо дјеце повријеђено...

Босна и Херцеговина 23.10.2021 | 10:53
У Брчком погинули отац, мајка, кћерка, снаха и двоје дјеце

Како преноси <спан стyле="цолор: #3598дб;">Радио Брчко, повријеђени су превезени у брчанску болницу гдје им је пружена помоћ.

Како преносе локални медији, позивајући се на незваничне информације, током интервенције ватрогасци су на спрату објекта спасили четворо дјеце.

Пожар се догодио јутрос око 7 часова, није био већег интензитета, а сумња се да су повреде и смртни исходи резултат тровања угљен моноксидом.

Узрок пожара се утврђује.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/Y_рпаИпХалМ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

- У пожару у Брчком и једно дијете је животно угрожено и превезено у Универзитетско-клинички центар Тузла, а у брчанској болници је шесторо малољетних лица, те њихови отац и мајка, рекао је шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта Сеад Шадић.

Он је, како преноси Радио Брчко, казао да су лица смјештена у болници у Брчком ван животне опасности.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић, као и предсједник локалне скупштине Синиша Милић упутили су телеграм саучешћа породицама настрадалих. Како сазнајемо, у дистрикту ћу бити проглашен и Дан жалости.

Док надлежни обављају увиђај, комшије испред улаза у двориште у којем се налази кућа нијемо посматрају све оно што се дешава.

Како су казали у разговору с новинаром портала<а хреф="хттпс://www.клиx.ба/вијести/црна-хроника/детаљи-трагедије-у-брцком-медју-погинулима-и-дјеца-свијеце-највјероватније-изазвале-позар/211023052"><спан стyле="цолор: #3598дб;"> Клиx.ба, ова трагедија их је много потресла, посебно због чињенице да су били у блиском односу са једанаесточланом ромском породицом која је живјела у неимаштини.

"Још увијек не могу да вјерујем шта се догодило и каква је трагедија задесила наш комшилук. Ова породица је била добра и поштена, а смрт их је задесила због неимаштине. Некада раније, власник куће, који је такођер погинуо, имао је кафану, али је након болести морао затворити и тада је наступила криза код њих. Живјели су тако што су остали чланови породице просили. Знам да су били више гладни него сити, једном ријечју то је била биједа. У кући су имали један мали шпорет, а гријали су се тако што су им комшије доносиле дрва", каже нам комшија Мехо Шечић.

Он наводи да је ова брчанска породица живјела у кући без струје и воде, нагласивши да су увечер три или четири свијеће палили како би освјетлили просторије у којима су боравили.

"Према ономе што знам, пожар су изазвале највјероватније свијеће, а све страдале угушио је дим који се створио у собама. Нажалост, погинули су отац, мајка, кћерка, снаха и двоје дјеце. Зет се успио спасити тако што је побјегао након избијања пожара, али је четверо дјеце повријеђено. Троје се налази код нас у болници у Брчком, док је једно превезено у Тузлу. Надам се да ће сви од њих преживјети", наводи Шечић, чије је свједочење потврдило и још неколико комшија које су се налазиле у непосредној близини куће.

Из брчанске полиције су казали да њихови службеници на терену врше увиђај под надзором дежурног тужиоца. На мјесту догађаја је и противпожарни инспектор. Утврђују све околности како је дошло до Пожара.

(БН Фото: Радио Брчко) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Искрено

23.10.2021 09:20

Страшно, страшно. Има ли ишта да нам олакша, сваки дан смо у стресу, али најгоре је чути да су изгубљени животи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква

23.10.2021 14:21

Залост и туга превелика.Недај Бозе никоме.Али назалост десава се.

Name

Залосно

23.10.2021 09:21

Велика трагедија,најдубље сауцесце,не знам засто посланици или ко вец треба да покрене тему да се у сваким кацама постави на плафоне уредјај(аларми)за позаре као на западу сто је обавезно,мозе си и приватно купити цјена је око 10е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слажем се

23.10.2021 11:43

Да треба поставити аларм који ће спасити људе,можда и објекте,али,не треба очекивати од државе да то купи.10е није велики износ који свака породица није у стању обезбиједити.

Name

За Слазем се

23.10.2021 13:06

Па једино ако писес из иностранства. Има и овдје добростојецих људи, али барем 40-50% неце одвојити 20 КМ за тај сензор. Јер је народ супаљ на све стране, док све покрије, а не покрије никад све, ста остане за аларм...

Name

Татар

23.10.2021 15:53

Не дај Боже никоме

Name

Угљеник

23.10.2021 16:12

Саучешће родбини а и сваком грађанину БиХ. Да је настрадало шест чланова било које политичке партије дизали би кредите да помогнемо,ријешимо,исправимо,поправимо...Овако,ништа...Опростите господо Роми нисте Ви него ми ЦИГАНИ,јадни и сиромашни,неразумни и неразумљиви,ситносопствени и обезбожени. Све велики Бошњаци,Хрвати,Срби а нигдје магичног човјека (Рома).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

23.10.2021 16:26

Зао ми је ове несретне породице,не да бозе да се никад никоме не деси оваква трагедија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2021 17:20

Дао је ето њима.Шта сад?

Name

Мика

23.10.2021 16:36

Туга и јад. Због неимаштине ни воду ни струју нису имали, па свијеће палили и вјероватно зато и страдали.

ОДГОВОРИТЕ