Закон донесен да прикрију одговорне за аферу кисеоник

- Чим је испливала афера са кисеоником која је евидентно једна од најтежих, без обзира што нема велике финансијске посљедице она је директно утицала на здравље људи, он је брже боље саставио закон по којем он одређује да су исти технички и медицински кисеоник како би евентуално они који би требали сносити посљедице избјегли то у будућности”, рекао је Босић у Дану уживо.

Република Српска 22.10.2021 | 18:27
Закон донесен да прикрију одговорне за аферу кисеоник

Младен Босић, бивши предсједник СДС-а, казао је како је "психичка слика Милорада Додика нешто што треба изучити" те да му се чини како има доста "ирационалних потеза и понашања". Истакао је како је тешко процијенити шта је намјера Милорада Додика.

“У његовим гестовима врло је тешко схватити позадину. Једино уколико би прихватили да он то све ради да би на неки начин дошао у ситуацију да држи све конце под својом контролом онда бисмо могли наћи оправдање за све потезе као што је овај закон о агенцији. Чим је испливала афера са кисеоником која је евидентно једна од најтежих, без обзира што нема велике финансијске посљедице она је директно утицала на здравље људи, он је брже боље саставио закон по којем он одређује да су исти технички и медицински кисеоник како би евентуално они који би требали сносити посљедице избјегли то у будућности”, рекао је Босић у Дану уживо.

Истиче како је тешко процијенити шта је намјера Милорада Додика те да се он до сада увијек повлачио када би добио неке уступке. Претпоставља да Додик и сада нешто тражи. Навео је како ће се више знати након сутрашњег састанка Александра Вучића и Додика а на основу изјава које буду дали.

“Претпостављам да су са стране дошли притисци на Вучића у вези ситуације у БиХ”, рекао је Босић.

На питање чију трку трче СДС и опозиција, Босић је рекао како “СДС никада није трчао ничију трку и зато је прошао кроз иглене уши и тешке санкције, шиканирања и одстреле, јер није имао никога иза својих леђа”.

“Односи Милошевић и руководства СДС нису били добри када је било и најкритичније, СДС је задржао ту позицију да није странка никога са стране, па чак ни Београда него Срба који живе с ове стране Дрине”, рекао је Босић.

Казао је и то како је “Додик подијељена личност, на више њих и шаље разне поруке”.

“С једне стране позива опозицију на заједничко дјеловање, а с друге стране најцрње окакратерише опозицију и лидере. Додик игра неку игру коју је тешко прозрети. Опозиција јесте у тешком положају, наметнутим законом од Инзка. Тог тренутка је стварни живот пренесн на политички вирутелни, пријетњи, санкција, блокада и свега што гледам оу овом тренутку. Врло интересантна ситуација је да нигдје немате ОХР-а. Неко ко је довео до ове ситуације треба рећи шта је излаз. Интересантно је да се Сцхмидт не појављује у јавности, осим изјаве коју је јучер дао а ни она не говори о могућем рјешењу”, рекао је Босић.

Подсјетио је како је Додик када је ушао у власт у јуну 2006. годоине тотално промијенио политику.

“Ова ситуација је неупоредиво тежа од оне када је међународна заједница примијенила драконске мјере. Једина могућа ствар која би донијела промјену је драстично и хитно увођење правне државе. Када би се пресјекли токови коруптивног новца којим се контролише све, они који држе власт у БиХ не би могли водити овакву политику”, сматра Босић.

За бившу главну тужитељицу Гордану Тадић казао је како је “евидентно да је била из гнијезда ХДЗ-а” те да ниеј процесуирала, као ни њени претходници, оне предмете који се односе на високу корупцију и стоје у ладицима још од њених претходника. Новог, в.д. главног тужиоца не познаје.

“Није довољно промијенити једну особу.  Овдје треба системска промјена што ће отворити борбу против спреге политике и криминала, а онда ће се отворити пут да дођу политичари који ће разговарати о томе како да створе бољи живот за грађане овдје, да не одлазе”, заључио је Босић у Дану уживо Н1.

(БН/Н1)  

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Борац112

22.10.2021 16:33

Кад це тузиластво хапсити због афере кисеоник, или прво тузиластво хапсити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мина

22.10.2021 17:20

У насој дрзави није ниста како треба нигдје краја криминалу

Name

Миркан

22.10.2021 17:24

Након сједнице Народне тј. Додикове скупштине и донесених закона афера кисеоник више НЕ ПОСТОЈИ.Нажалост.

Name

Коста

22.10.2021 17:27

Ради се о незапамћеном злочину а не о афери.А ви господо из опозиције крените с подношењем кривичним пријавама па онда изађите у јавност са саопштењем шта сте би предузели да се злочинци казнелоста

Name

ре борац

22.10.2021 17:33

колико је било афера прије ове па је ли икад иста урадено сем искакања ових из опозиције на сваки Додоиков лавез.

Name

ре

22.10.2021 19:35

Инсистирајте ви на кисеонику и да се утврди свачија одговорност .Миле се препао па доноси небулозне законе и ово што доноси тзв.нсрс и онко ништа не пије воде.

Name

За Миркан, ЗЛОТВОРИ

23.10.2021 06:07

Додикови полтрони су гурнули под тепих "аферу кисеоник", покусавајуци легализовати лимарски кисеоник за варење, изједнацењем са медицинским, за лијецење људи. Медјутим, остале су људске зртве, које су у овом отвореном геноциду сваки дан у порасту. Овдје су тузиластва и судови, као и постовање било каквих закона, само мисаоне именице. Кад тзв. професионални браниоци закона апсолутно крсе исте, није ни цудо сто тај ланац криминалне владавине плацамо зивотима, који су постали као половна роба на бувљаку.

Name

Градишка

22.10.2021 17:27

Народе ајмо на улице због овога! Не требају нам ни медији ни политицари!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.10.2021 19:46

Због чега,доктори кажу да је кисик исправан...

Name

Милан

22.10.2021 22:31

Доктори кажу да је кисик чист јер су они убице. Они дају отрове, погрешне дијагнозе, раде студије за фармацеутске куће. Немамо ми ту више доктрора. То су монструми.

Name

Добос

22.10.2021 20:33

Ко це одговарати за људе који су преминули јер су били на респираторима и од индустриског кисеоника се отровали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИШКО

24.10.2021 16:39

Овај је веееелики СТУЦЊАК ! ВЕЕЕЕЕЛИКИИИИ !САМО НОВЕ МЛАДЕ СНАГЕ У ПОЛИТИКУ И НА РУКОВОДЕЦА РАДНА МЕСТА ! ОВЕ ЛУЗЕРЕ СКЛАЊАТИ СТО ПРЕ !

ОДГОВОРИТЕ