Морамо Додику да кажемо: Ало, човјече шта радиш! И Вучић му је послао јасну поруку (ВИДЕО) 

"Ово је тренутак када морамо да Додику кажемо: - Ало човјече, доста је више, Не можеш као таоце да држиш милион људи са неком причом, коју само он разумије", казао је Шаровић.

Република Српска 21.10.2021 | 23:58
Морамо Додику да кажемо: Ало, човјече шта радиш! И Вучић му је послао јасну поруку (ВИДЕО) 

Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да се Додик мора спријечити да Републику Срску не уведе у кризу у којој ће доминирати страх од инцидената, сукоба...

"Морамо се снажно супроставити таквим намјерама. Ово је тренутак када морамо да Додику кажемо: - Ало човјече, доста је више, Не можеш као таоце да држиш милион људи са неком причом, коју само он разумије", казао је Шаровић у емисији "Пулс" БН ТВ.

Он је рекао да је легитимно да се тражи враћање неких надлежности, али ,како је казао, ово није начин.

-Ово је једна авантура у коју Додик води Републику Српску. Ово је једно слепило и ми ћемо да га зауставимо. Биће нас све више јер не смијемо дозволити да Република Српска упадне у проблеме", казао је Шаровић и нагласио да се мора сачувати мир и безбједност.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да не вјерује Додику да је за своје потезе обезбиједио подршку неколико земаља ЕУ.

"Ја не вјерујем у то. Врло сам запазио изјаву која је дошла из Београда од предсједника Србије Александра Вучића и по мени она је прилично јасна. Ја је читам на јендоставан начин. Ствари је поставио на своје мјесто и рекао да подржава територијални интегритет БиХ, Дејтонски споразум и територијални интегритет Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине. Да је дијалог јеидни начин за рјешавање одређених проблема и да једностране одлуке с било које стране он не подржава", казао је Шаровић.

Он је мишљења да је то упућено Милораду Додику.

"Порука из Београда је врло важна у овом тренутку поготово за Републику Српску, јер је то матрица понашања и у Републици Српској и долази са тако високог мјеста у Србији", казао је Шаровић.

Он је рекао да не зна да ли Додик има неку другу подршку, али је мишљења да Република Српска због полиитке каква се води има више непријатеља него пријатеља.

"То је забрињавајуће, јер је Република Српска остала без пријатеља на међународном плану", казао је Шаровић.

Он је закључио да Дејтонска архитектура нема алтернативу и да није добро за Републику Српску ићи у распакивање Дејтона.

(БН)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Снежана

21.10.2021 22:13

Боже, па зар ви мислите да Додо ишта ради без јаке полеђине? Нагледаћемо се ми њега док год испуњава што му је наређено. И он и Тегелтија су уцјењени и само раде што им се каже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некоизмасе

22.10.2021 00:29

То је васе мисљење и постујем га. Али ово сто Бурле ради искљуциво ми мирисе на страх од одговорности за сав криминал уназад десетљецима, и то (Рат) му је јос једино преостало за неки покусај скупљања политицких поена. Мада крај му је близу, цак иако додје до рата. Назалост, али то смо ваљда сами изабрали, крезуба сељадија сто се прода за 50БАМ.

Name

Горан

22.10.2021 01:53

Када је крајем 90-тих Додик досао на власт у РС, као заледјину је имо Американце и СФОР. Сјецамо се јос тенкова на Палама , Олбрајтке и Додика који је представљен као 'Дасак свјезег вјетра са Балкана. Послије се Додик из неког разлога окренуо Литванцима и поцео радити са њима па онда се окренуо Русима. По мом мисљењу, Додик је 'ситна риба' у односима Русије и УСА поготиву имајуци у виду да НАТО слободно сета цијелом Босном укљуцујуци и РС. Дали има ико ко мисли да је Народна скупстина РС и полиција РС толико сназна да мозе истјерати НАТО са територије РС или забранити да 'спарта' Босном ? Поготово имајуци у виду да је РС географски [сјевер, запад, југ] окрузена са три стране Хрватском која је у НАТО.

Name

Драгица

22.10.2021 03:04

Ако тврдис да знас да су уцјењени, онда би нама назналицама могла реци и од кога су уцјењени. А било би супер и да нам казес и ста то ти 'уцјењиваци' Додика и Тегетлије знају о њима двојици да је то толико битно да је постало 'материјал' за уцјењивање'

Name

Неца

22.10.2021 04:25

Има ли ико осим прице да конкретно манијака заузтави и свргне с власти , нико не излази на протесте, брз изласка на улице народа и блокаде Додик ради ста оче и бојим се гура нас у рат да би спасио оно сто је покрао. Ста ако додје до рата , ста ћемо онда??? Он је спреман да народ гурне у нестанак и егзодус. Нека је нама бог на помоћи због њега ста нас чека.

Name

Аса

22.10.2021 05:38

Хоћеш ли ти имати подршку када буде санкција и гладовања. То је твој идол безобзира шта ти и слични причали.

Name

Ре Снежана

22.10.2021 05:53

Снежана, њему је одзвонило. Не гледао га ја никад више. Побјећи неће ако је Бога и народа он иде у ћелију.

Name

Зеница

22.10.2021 07:09

Нема Додик никакву посебну подршку за било шта од било које земље у окружењу,а и шире... А,разлог за тако нешто је сасвим једноставан,Додик није никакав "велики лидер",он је само на челу (као премијер,предсједник,сви министри у влади у једној особи) једне странке која (скупа са својим коалиционим "привјесцима") по сваку цијену жели остати на власти у ентитету РС,иначе 100 % централизиран и у коме се (на примјер) "уредно сервисирају вањски дугови" (по основу кредита,а ти дугови (односно задужења) су све већи),а све мање новца остаје за општине,односно локалне нивое власти,ван сваке сумње...

Name

СашА

22.10.2021 08:44

Додик ради одличну ствар како би се одлокиниле блокаде око аеродрома, гаса, хидроелектрана, шума и наставио снажан развој РС. Амбасаде преко бн и опозиције јасно показују да су у паници јер немају чим да се супроставе законитој акцији, а високи представник им је нелегалан.

Name

РЕ СЊЕЗАНА

22.10.2021 09:31

БРАВО СЊЕЖО. ДОСТА ЈЕ НАЈАВА САНКЦИЈА, ЈЕР СЕ ТАКО САМО ГРАДИ ЊЕГОВ ИМИЏ ОДБРАНЕ КО ФОЛ СРПСТВА. И ТО ЗНАЈУ У АМЕРИЧКОЈ АМБАСАДИ И ЗАТО ТО РАДЕ. ЈЕЛ КАД ЈЕ КРИЗА И ЊИМА СЕ ДНЕВНИЦЕ ПОВЕЋАЈУ. ДОСТА ЈЕ И ТЕ ИГРЕ. ОДЛУЧИЋЕ НАРОД. НА ИЗБОРИМА. АКО ОВАЈ НАРОД ХОЋЕ ДА ЈЕДЕ ТРАВУ И ДА ГА ТРУЈЕ ИНДУСТРИЈСКИМ КИСИКОМ ОНДА НЕК ГЛАСА ЗА ЊЕГА. САМО У ТОЈ СИТУАЦИЈИ НЕК ЗНАЈУ БРАЋА СРБИ ДА ЋЕ ДО ИУЋИХ ИЗБОРА, НА КОЈИМА ЋЕ ОН ОПЕТ ПОБЈЕДИТИ, У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ОСТАТИ ЈЕДНО 200 ХИЉАДА СРБА. ПА АКО ЈЕ ТО ПОЛИТИКА, АЈДЕ БРАЋО ОНДА НЕК БУДЕ. ЈА ОДЕ, А И ВАС ПОЗИВАМ ДА ИДЕМО. ЈЕР ИДИТЕ, КАКО РЕЧЕ ОНА СПОДОБА У НЕНАРДОНОЈ СКУПШТИНИ. ДОБИЛА СПОДОБА ФОТЕЉУ И СТАН У БАЊАЛУЦИ КАД ЈЕ СИШЛА У ГРАД ИЗ СЕЛЕНДРЕ, ПА ИЗ КАЉАЧА И ЦИПЕЛИЦЕ ЛАКИРАНЕ, ПА КО ПОКОНДИРЕНА ТИКВА. АМА ДОСТА БРЕ СЕЉАЧИЈО.

Name

нико као он.

22.10.2021 12:52

Мене занима само једно,да ли су те надлезности одузете Републици Српској или не.Сви коментари које читам и питање које постављам,не могу доћи до одговора,јер сви избегавате одговор на право питање?

Name

ШТА ПЕНИТЕ,

22.10.2021 03:30

безвезе,ЗАКОН ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ,па за ШЕСТ МЕСЕЦИ!? ПОТОМ СЛЕДЕ ЗАКОНИ О "ВРАЋАЊУ НАДЛЕЖНОСТИ",КОЈИ ЋЕ СТУПИТИ НА СНАГУ ,УОЧИ ДОЛАСКА ХРИСТА СПАСИОЦА,НА ЗЕМЉУ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

24.10.2021 16:19

У додиковим поступцима није угрозена БиХ вец РС угрозава се Дејтонски Уговор додо неце лако отици са власти велики је

Name

Хало-хало

22.10.2021 05:16

Тако је Мирко, Ви сте први цовјек да Додику казе: "Хало..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

22.10.2021 05:53

Коме треба политицки авантуризам који РС води у неизвјесност, а њен народ у изолацију и под санкције медјународне заједнице?? Зарад нецијих лицних интереса, останка на власти и оцувања огромног богатства стеценог на незаконит нацин??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

22.10.2021 05:59

За све што овај кретен ради неко га подржава ко има велики интерес да нас помоћу ове будале уништи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

22.10.2021 07:03

Тако некако це и бити.

Name

Биће боље

22.10.2021 06:09

Додику гори под ногама, ал ја га нигдје нисам чуо да говори о распакивању Дејтона, већ враћању надлежности у оквиру Дејтона. А онда ће да купи зграду од 100 милиона од Радишића, за смјештај тих институција. Да није Клена и избора шта би са нас било ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.10.2021 08:27

Ако нису цуо да говори онда је у теби проблем..или га правдас или ниси добро информисан

Name

реално

22.10.2021 06:29

Додику је само још преостало да производи хаос јер зна да му сљеди крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.10.2021 07:13

Не слиједи само Додику крај него и његовим тајкунима из странке, зато се грчевито држе заједно.

Name

Раде

22.10.2021 06:45

Додик нема другу опцију него ово што сада ради. Како це бити нама обицним људима њега то не занима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВАТИ ЈЕДВА ЧЕКАЈУ

22.10.2021 07:01

ДА СНСД,РАСООРЕДУ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ ВОЈСКЕ РЕП.СРПСКЕ(читај,Србије и Русије) у НОВОМ ГРАДУ ,ДИБРЉИНУ И ДУБИЦИ,ХАХАХА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро

22.10.2021 07:32

Без сујете и страсти, молим ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драгица

22.10.2021 07:38

Свако бесправно богаћење, односно огроман капитал који су стекли политичари, зар стварно мислите да обавјештајне службе било које стране државе нису упућене и до детаља информирсане. Зар стварно мислите да нпр. УСА немају појма о банкарским рачунима у иностранству. Зар мислите да немају увид у катастарске књиге нпр. Беча или било ког већег града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

22.10.2021 07:44

Америка узима ствари у своје руке,специјални изасланик предсједника САД-а за Западни Балкан Габриел Ескобар стизе у Босну и Херцеговину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

22.10.2021 07:53

Миле полудио одкако је примио вакцину,никакво чудо,ништа то није шта ће још бити и на шта је све спреман да уради зарад сопствене користи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуциц

22.10.2021 08:20

Је све добро рекао и свака ријец подрзава Додика у његовим потезима. Само глуп и неписмен цовјек или ко се прави да неразумије мозе заузети такав став. Зато и јесте опозиција назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђураď

22.10.2021 08:48

Ситуација у цијелој БиХ од рата па на овамо за нормалног и поштеног човијека је тешка и више лудило него нормалан живот. Тако све ово што Додик ради донијеће неке промијене ,боље или горе. Свакако промијене су добродошле па макар било горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски

22.10.2021 08:51

Народ би волио Самосталну Српску или бар како је Дејтон предвидио. То морате знати. А ста ви радите. САД народ неволи, бомбардовао га је. Германи су нас малтретирају и дан данас. Саровицу осјети народ, бицес дозивотно опозиција.

ОДГОВОРИТЕ