Ухапшен Билећанин због убиства и крађе 400.000 евра

Стојан Албијанић (27) из Билеће ухапшен је због сумње да је учествовао у разбојништву у Никшићу, када су разбојници приликом пљачке возила које је довезло новац у пошту, пуцали у радника обезбјеђења Љубишу Мрдака (50), који је преминуо.

Република Српска 21.10.2021 | 16:00
Ухапшен Билећанин због убиства и крађе 400.000 евра

У оквиру међународне полицијске сарадње Билећанину су лисице на руке ставили припрадници Полицијске управе Требиње, а осим за разбојништво сумњиче га и за крађу аута у Дервенти, које је, како се сумња кориштено у разбојништву у Црној Гори.

Крвава пљачка се десила у сриједу када су у јутарњим сатима украдено 400.000 евра из возила које је довезло новац у пошту у Никшићу, а разбојници су напали раднике користећи сузавац и ударајући их, а Мрдака који је пружио отпор, један од разбојника је упуцао у груди.

Разбојници су потом побјегли са новцем, а радник је убрзо изгубио битку за живот.

У вези разбојништва припадници ПУ Требиње извршили претрес Албијанића.

"Припадници ПУ Требиње поступајући по наредби Окружног суда у Требињу, извршили су претрес куће, помоћних просторија и возила које користи лице С.А. , те том приликом пронађени и привремено одузети трагови који могу послужити у расвјетљавању разбојништва, које се догодило истог дана у Никшићу у Црној Гори", навели су из ПУ Требиње.

За осталим разбојницима се интензивно трага, а Албијанић је данас на крминалистичкој обради и медији су незванично пренијели да припадници Полицијске управе Требиње такође трагају за још једном особом која се може довести у везу с разбојништвом у Црној Гори.

Како је саопштено из МУП-а РС, у оквиру међународне полицијске сарадње у Билећи су ухапсили С.А., због сумње да се може довести у везу са крађом возила у Дервенти 07/08. сепмтембра 2021. године и разбојништвом у Црној Гори.

Црногорски медији објавили су да су у тренутку када је испред поште у улици Јола Пилетића, око девет часова стало возило за транспорт новца из џипа бх. регистарских ознака изашла тројица маскираних, наоружаних разбојника, брзо пришли радницима обезбјеђења, попрскали их бибер спрејом и почели их ударати кундацима.

Наводно су двојица радника обезбјеђења пала, а један им се супроставио, а у окршају са једним од разбојника упуцан је из непосредне близине.

Друга двојица разбојника су вреће с новцем убацили у украдени џип нисан са таблицама БиХ. Према изјавама очевидаца, тамошњи медији наводе да су пљачкаши имали на себи дуже кабанице и капаључе.

Запаљени аутомобил за који се сумња да је кориштен полиција је пронашла на споредном путу у мјесту Гребице.

Из црногорске Управе полиције је саопштено да се интензивно трага за извршиоцима разбојништва, а о догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштво у Подгорици.

Медији преносе да је новац који је украден био намијењен за исплате пензија. Наводе да је убијени Мрдак био хоспитализован у Медицинском центру у Никшићу, али је преминуо, а био је добровољни давалац крви и члан клуба добровољних давалаца крви Свети Сава из Никшића. Такође био је и бивши припадник Седмог батаљона ВЈ.

Драган Туфегџић, извшни директор Поште Црне Горе, рекао је да је смрт Љубише Мрдака потресла све грађане Црне Горе.

"Изузетно тежак дан за све грађане Црне Горе и пораз државе Црне Горе што дочекујемо да нам се у 21. вијеку дешавају ове ствари. Евидентно је да нешто не штима у читавој држави, да нешто није у реду у том безбједносном систему што је у прошлости рађено, не садашњем безбједносном сектору. Треба се ишчупати из тога и ово је већа прича од било свега", казао је Туфегџић.

(Независне Фото:Вијести)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Да,да

21.10.2021 14:56

Погледајте му профил на ФБ све крстови на њему, литије уцесник, велики Србин... али све то пада у воду пред парама јер кад су паре у питању мозе се проблема и цовјек убити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2021 15:46

Да се не лажемо, код нас су такви у ствари велике "патриоте", чак имају и разно разна" удружења", "хуманитарне организације"... , а у питању је лова, само лова.

Name

Питање

21.10.2021 15:25

Како је са украденим аутом ушао у другу Државу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

21.10.2021 18:32

Ниси обавјештен, пише лијепо ушао у Црну Гору. Понављам ушао у Црну Гору. Убудуће проччитај прије него што напишеш било шта.

Name

Божа

21.10.2021 15:26

А и он као да није знао да је кеш осигуран,весељак имао плату 400евра и жену и дјецу и он скочио да брани милове паре умјесто да је легао и пустио нека носе па нека их полиција тражи и бори се са њима. Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупас

21.10.2021 17:43

Па зашто служе ти из обезбедјења? Да гледају и ништа? Па шта ће им онда. Овај је цовјек патриота и поштен па је радио одговорно свој посао а битанга и дивљак босански га је убио. Шта реци а не осјетити горчину у грлу.

Name

Ре

21.10.2021 18:16

….боте Мило, нису његове паре него пензионера.

Name

Игор

21.10.2021 17:30

Треба кретену одузети све сто има, продати и намирити штету породици убијеног, али и породици којој је украден ауто

ОДГОВОРИТЕ