Додик заборавља да управо он чини власт са Џаферовићем

- Чини се да Додик заборавља да он чини власт са Шефиком Џаферовићем и СДА, да су они сједали и договарали власт и заједничке потезе које за посљедицу имају тренутну ситуацију у БиХ, па му пада на памет да коментарише један састанак градоначелника Бијељине са његовим (Додиковим) коалиционим партнером. Лицемјерно и срамно, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Република Српска 21.10.2021 | 12:06
Додик заборавља да управо он чини власт са Џаферовићем

Бореновић подсјећа да чврсту БХ коалицију чине управо СНСД-СДА-ХДЗ која се врло успјешно договара када је њима то у интересу: 

- Заборавља да је он са Џаферовићем и Комшићем направио консензус око АНП-а, односно НАТО пута БиХ? Да су направили консензус око именовања Савјета министара? Заборавља да су заједно именовали и Поџића и Турковићку и Тегелтију и Кошарца и подијелили фотеље? Када је подјела плијена у питању, ваља му и СДА и Џаферовић, рекао је Бореновић. 

Бореновић каже да Додик селективно заборавља још договора које је направио у својој нераскидивој вези са СДА. 

- Како се могао договорити са Џаферовићем и Комшићем да у једном дану заједно смијене седамнаест српских дипломата? Како су се договорили да повећају број запослених у Предсједништву БиХ за 20%? Како су се договорили да купују нова аута? Како Додику сада не смета Регулаторна агенција за комуникације БиХ, можда зато што је води његов страначки војник?", пита Бореновић. 

Бореновић такође пита зашто Додик, који је са својим коалиционим партнерима могао договорити многа политичка питања, укључујући и наведене смјене Срба и НАТО пут, није враћање надлежности ставио на агенду на састанку код Вигемарка у августу 2019. године или зашто његов партнер Изетбеговић тада није ставио закон о забрани величања ратних злочина. 

- Зашто то тада нису ставили као услове за договор о Савјету министара? Зашто услов није био договор око Уставног суда? Не, ставила се на агенду подјела фотеља, буџета, привилегије... 

Он каже да је владајући БиХ тројац у свему осталом неуспјешан и да би скренули пажњу са тога, увлаче и Републику Српску и БиХ у проблеме. 

- Ми нећемо да трпимо њихову неуспјехе и неспособност да воде ову земљу, па се још усуђују да упиру прст у друге. Не дамо да због њихових играрија трпи Република Српска и да иде у изолацију. Наш циљ и интерес је да се што прије превазиђе наметнути штетни Инцков закон, постигне унутрашњи договор и да се сви окрену рјешавању огромних животних проблема људи у овој земљи - закључује Бореновић. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЉИГАВЦИ

21.10.2021 10:38

ДОДИК МИСЛИ АКО ЊЕГОВИ СТАРТАПИ МИСЛЕ ДА ЈЕ ОН БОГ И ГЛАВНИ У РС,ПОСТОЈИ ВЕЛИКА ВЕЦИНА ЉУДИ КОЈА МИСЛИ СВОЈОМ ГЛАВОМ И РАДИ ПО СВОМ НАХОДЈЕЊУ У ИНТЕРЕСУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ДОДИК ЈЕ ПОКАЗАО СВОЈУ СНАГУ НА ЈУЦЕРАСЊОЈ СЈЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПСТИНЕ,ГДЈЕ СУ ЊЕГОВИ ЦЛАНОВИ БИЛИ КО ГУСКЕ У МАГЛИ,ПАР ГОВОРНИКА ЈЕ ПРОЦИТАО ПРЕПИСАНУ ЛЕКЦИЈУ,А НАЗОР СУ НАКУПЉЕНИ.ПАПЦИ СУ ПОЦЕЛИ ДА СЕ РАСОАДАЈУ ОД ТРУЛЕЗИ.ПЕТРОВИЦ ЈЕ ПОКАЗАО ДА ЗНА ДА СЕ БОРИ СА СВОЈОМ ФУНКЦИЈОМ И НЕ ЗАРЕЗУЈЕ НИ ЈЕДАН ПОСТО СТА ДОДИК ГОВОРИ.ОН ИМА СВОЈ ПОСАО И НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ГА СТА КО ГОВОРИ СЕМ ГРАДЈАНА СЕМБЕРИЈЕ И РС.ЗАСТО НЕБИ РАЗГОВАРАО СА ЦЛАНОМ СДА ДА РИЈЕСАВАЈУ ПРОБЛЕМЕ ЈЕР У СЕМБЕРИЈИ ЗИВИ НЕКОЛИКО ХИЉАДА БОСЊАКА,А ЗАБОРАВИО ДОДИК ДА ЈЕ И НА НИВОУ ДРЗАВЕ,РЕПУБЛИКЕ СРОСКЕ ОА ЦАК И У БИЈЕЉИНИ СНСД У КОАЛИЦИЈИ СА СДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2021 11:23

Све је то тацно али све ми се цини да Бореновиц постоји ради Додика , хајде да се за поцетак уозбиљи и поцне водити озбиљну политику.