Клик злата вредан: Ови познати по песми „узму" и до 5.000 евра!

Осим наступајући пред верном публиком, певачи данас себи могу да обезбеде како добру зараду, тако и популарност, ослањајући се на - кликове. Прегледи на Јутјубу, лајкови на Инстаграму, коментари на Твитеру... И те како „коштају", а према њима је и израчунато колико оквирно извођачи зараде на месечном нивоу.

Забава 19.10.2021 | 20:44
Клик злата вредан: Ови познати по песми „узму" и до 5.000 евра!

Певачица која је пунила стадион „Маракана”, а онда два пута „Ушће“ за само један дан њен канал у просеку оствари између 600.000 – 800.000 прегледа, пише „Блиц". То је на целокупној листи, по броју прегледа, сврстава на треће место на нивоу целе земље, док је на првом месту када је музичка и забавна индустрија у питању. Такође, по броју пратилаца, налази се на првом месту у својој бранши, а на осаманестом месту на нивоу земље. Цецин канал прати 1,12 милиона људи, а до сада њене песме преслушане су више од 1,788,934,920 пута.

Цеца Ражнатовић ,,Звезде Гранда" принтсцреен

 

Муђа и Бака Прасе

Када је реч о инфлуенсерима, који су се последњих година и те како издвојили у јавности, ту су Стефан Вуксановић познатији као Муђа и Бака Прасе. Муђа има 23 године и по броју прегледа у Србији налази се на седмом месту. Његови клипови прегледани су више од 1.090.055.776, а одмах иза њега налази се Бака Прасе који до сада има 1.046.589.849 прегледа. Са друге стране, више људи прати шта ради Бака него Муђа, односно 1,97 милиона људи прати Богдана Илића, док 1,91 милион људи прати Стефана.

Саша Ковачевић

Певач који се посебно издовојио на музичкој платформи је Саша Ковачевић који је своје музичке спотове снимао на бројним светским дестинацијама, а велике своте новца је улагао у продукцију како би све изгледало на светском нивоу. Чак је направио сопствену продукцијску кућу која се бави снимањем спотова. По броју остварених прегледа на нивоу наше земље остварио је дванаесто место са више од 782,958,354 прегледа. Међутим, по броју људи који га прате из Србије је тек на четрдесетом месту.

Ипак, изнад њега се налази само Цеца од колегиница, док су остале позиције између њих двоје попунили јутјубери, блогери и продукцијске куће.

„Андрија и Анђелка“

Док је трајало емитовање на малим екранима, људи су волели да уживају у ситуацијама у којима су се налазили Андрија и Анђелка, односно глумачки двојац Андрија Милошевић и Анђелка Прпић. Када су емисије постале доступне на Јутјубу по броју прегледа у Србији освојиле су шеснаесто место са 858.133.620 прегледа. Иако имају много прегледа, немају велики број људи који их прате. Ту су тек на 54. месту.

Лепа Брена

Чувена музичка звезда важи за једну од омиљених звезда коју људи воле да слушају на Јутјубу. По броју прегледа је на тридесетом месту у нашој земљи са нешто више од 572.359.792 прегледа. Оно што је занимљиво, по броју праћења њеног канала она се налази тек на осамдесетом месту у Србији, али се очигледно њене песме пуштају на „рипит”.

Лепа Брена, Фото: А.А./АТАИмагес

У просеку, сваког дана Бренини хитови се преслушају између 300.000 и 400.000 пута.

Миле Китић

На врху листе налази се фолкер Миле Китић, који од свих народњака може да се похвали великим бројем прегледа, односно слушања. По тим параметрима, он се налази на тридесетчетвртом месту, са укупно 533.899.963 прегледа. Са друге стране, по броју људи који га прате у Србији, сврстан је на шездесет четврто место.

Миле Китић АТАимагес/Антонио Ахел

 

Милиграм

Група „Милиграм” има 416.002.042 прегледа, што је сврстава на четрдесет четврто место на Јутјубу када је Србија у питању, док су по броју људи који их прате на сто двадесетој позицији.

Маја Беровић

Певачица Маја Беровић, која је међу последњима направила Јутјуб канал, има веома добре резултате. Дневно њене песме се преслушају по 200.000 пута, а због тога се налази на четрдесетседмом месту. До сада су њени хитови преслушани више од 392.932.656 пута.

Маја Беровић, Фото: А.А./АТАИмагес

 

Зараде од прегледа од 500 до 5.000 евра

Од Јутјуба и те како може да се заради, а многи парамети утичу на то. Стручњак из области дигиталне дистрибуције је једном приликом објаснио да све утиче на зараду, од тога одакле долазе прегледи, преко тога колика је дужина клипа, до тога колико је извођач популаран. Ако прегледи долазе из Европе у пресеку на милион прегледа може да се заради између 500 и 700 евра. Зато, када се ради о америчком подручју, на милион прегледа може да се заради од две хиљаде евра па до пет хиљада.

(24СЕДАМ.РС)

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар