Корњача са две главе и шест ногу добила дом!

Двоглава корњача са шест ногу, врсте терапин, је напунила две недеље. Жива је и здрава и њен тренутни дом се налази у уточишту за дивље животиње Бирдси Кејп у Масачусетсу.

Занимљивости 19.10.2021 | 17:37
Корњача са две главе и шест ногу добила дом!

Ова корњача, која је проглашена за угрожену врсту, се храни црвима и остацима хране. Њене две главе раде независно једна од друге, чак и ваздух не удишу у исто време, док се унутар њеног оклопа налазе два гастроинтестинална система преко којих се хране обе стране тела. 

Корњача је доведена из малог приморског места Вест Барнстејбл јер су стручњаци сматрали да није безбедна да тамо остане. Пошто их покупе из гнезда, корњаче се односе у више центара где се посматрају пре него што се на пролеће безбедно пусте у природу. 

Оваква аномалија је врло ретка и резултат је бицефализма. Центар то описује као "аномалију која може настати због генетских и фактора околине који утичу на ембрион током развоја".

Kornjača sa dve glave i šest nogu dobila dom: Prebačena u utočište za divlje životinje

<п дата-wтг-лазy="11">Овакве животиње углавном не живе дуго али из центра имају доста разлога да буду оптимисти. Корњачица сваког дана једе, плива и добија на тежини. 

<п дата-wтг-лазy="12">Ветеринари ће наставити да прате здравствено стање корњаче коју су назвали по популарним глумицама близнакињама Мери Кејт и Ешли Олсен.

<п дата-wтг-лазy="12">(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар