Они који су дошли на тенковима Сфора сада причају руске бајке

„То је све због полтичких потреба, од 2005. до данас имамо потпуно једну окренуту причу да они људи који су дошли на НАТО тенку, сада причају руске бајке и то  да ће неко да издвоји Републику Српску, да ће ићи у те неке драстичне мјере, то су суицидалне мјере које не бих препоручио као безбједњак и сматрам да уопште нису озбиљне и да долазе од лица која у савременом политичком округу не разумеју положај нити БиХ, а још мање Републике Српске, а и саме Србије“, рекао је Дарко Трифуновић, стручњак за безбједност.

Република Српска 19.10.2021 | 11:39
Они који су дошли на тенковима Сфора сада причају руске бајке

Најаве о повлачењу сагласности Републике Срспке на Оружане снаге БиХ и на Закон о Високом судском и тужилачком савјету члана Предсједништва БиХ Милорада Додика су само његова лична промоција и припрема за изборе сљедеће године. Посљедице могу бити катастрофалне, али навикли смо на лажне најаве и лажи, као и оне
о полицији, тако и оне о бољем животу у Републици Српске, поручио је стручњак за безбједност Дарко Трифуновић у емисији "Без увијања" БН телевизије.

„То је све због полтичких потреба, од 2005. до данас имамо потпуно једну окренуту причу да они људи који су дошли на НАТО тенку, сада причају руске бајке и то  да ће неко да издвоји Републику Српску, да ће ићи у те неке драстичне мјере, то су суицидалне мјере које не бих препоручио као безбједњак и сматрам да уопште нису озбиљне и да долазе од лица која у савременом политичком округу не разумеју положај нити БиХ, а још мање Републике Српске, а и саме Србије“, рекао је Трифуновић.

Коментаришу стање у Босни и Херцеговини, каже: „Нема нових фабрика, нема нових болница, школа, дјеца и људи одлазе, све због лошег система. Од Републике Српске није направљена једна мала Швајцарска, а могла је. Када они који могу не искористите сва богатства, које напримјер сусједна Србија искориштава и која је отворена за стране инвеститоре, који би могли да додју и у Босни и Херцеговину, и када се запитате зашто фирме из Србије своја представништва селе из Републике Српске, онда је јасан одговор – лош систем, лоши закони".

Република Српска тоне, каже Трифуновић, а на питање коме је то у интересу објашњава да држава за све кризне ситуације треба да одговара институцијама, а ако су институције непостојеће и нарушене онда је угрожена лична безбједност свих људи.

„Најгоре је од свега што онима који воде вашу безбједност није стало, њима није стално, него су ту да заштите неке политичке ишчашене елите. Отворила се кривична одговорност канцелара Курца, то ће све доћи у Босну, врли брзо, за сад је у Брчком, каже стручњак за безбједност.

- Како та вода иде до ушију, сликовито објашњава Трифуновић, тако се понавља прича издвајања Републике Српске из Босне, стварања својих оружаних снага, негирање тужилаштва БиХ.

"Све то што се спомиње има елемената, и на томе мора да се ради. Видјели смо да су на удару иснтитуције нашли ти који су претходно гласали да се успоставе, а требало је давних дана да се нађу“, наводи Трифуновић.

Истиче да је оно што се дешава у Републици Српској њено структурално разарање и увлачење читаве Републике Српске у једну невјероватну авантуру са несагледавим последицама, а на грађанима је, каже, да ли ће да вјерују у оно што чују или у оно што је реално.

Ипак, сматра да Република Српска има шансу, има наду, али мора да разуме геополичка кретања, мора да се владавини права приведу институције и морају да буду у служби народа и државе а не појединца.

Напримјер, поставите полиграф испред полиције Републике Српске, ко продје остане, ко не продје отвара се истрага и тако се прочисти све“. каже Трифуновић и додаје:

"Неки људи који су око садашње номеклатуре власти причали су како су спасили полицију Републике Српске, а то су лажи, они су били опозиција. Они су се на Влашићу сложили да малтене дају МУП Републике Српске“.

(БН) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Реално

19.10.2021 10:05

РС у залихама нема ни кап уља ни кап горива, захваљујуци горе именованим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ће нам

19.10.2021 15:47

Кад свак има своје залихе? Па ја.

Name

Станко

19.10.2021 10:20

Сто је се могло опљацкати опљацкано је назалост од оних којима су повјерене кљуцне функције док судство и тузиластво није реаговало на пљацку дрзавне имовине и имовине градјана такодје судије и тузиоци не одговарају никоме па и доносе одлуке противзаконите али доци це вријеме цорке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.10.2021 11:25

Радиш нешто 20 година. А онда би да све побришеш гумицом. Не иде.

Name

Боки

19.10.2021 10:22

Баш тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.10.2021 11:17

Ми са Русима нисмо имали никада ништа , док се бурле није спанђо са њима ради своји лични интереса.

Name

Мирко

19.10.2021 11:29

Није овај проблем" од јучер". Додик и његова странка управљају РС више од десет година, народ РС гласа за њих, неко из увјерења, а неко за 50 км.

Name

Ипе

19.10.2021 10:23

Мислим да је и Лукач свјестан да не смије у Додикову авантуру укључити МУПРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЈВ

19.10.2021 13:13

Није он свестан тога као тога вец зато сто су му руке прљаве... Пласи се те исте цорке у коју трпа људе, а неке је сместио и испод земље.

Name

Ухх

19.10.2021 10:39

Браво Дарко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

19.10.2021 10:58

Свака цаст овом господину .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле воли НАТО

19.10.2021 11:56

Јесте НАТО довео Додика на власт, запад (преко ММФ-а) га финансира и тако одржава на власти. Али, откуд да Русија стоји иза оног што Додик сада ради? Па није ли управо на овом порталу прије неки дан била вијест да је Додик у Београду питао Лаврова, да ли има подршку за враћање надлежности и да му је одговорио "Сљедеће питање"? Један дан пишете једно, други дан друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи ...

19.10.2021 12:04

Хајка од тог нема ниста и није подрзано и сама је дио тога. Ето данас неке проблеме у природу и друству имамо као радиоактивност, медиактивност (радиоактивитет и медиаактивитет) . Некад је и медиаактивитет носио разна имана, сензационализам, непостовање новинарских кодекса, девијације (одступања) али по совојој природи је слицан односно аналоган у социолоском смислу радиоактивитету, ста висе и користи се за психолоско ратовање и као такав је аналогно опасан као и радиактивитет у покусајима било какавих физицих ратовања. Дакле, он прави немир, ста висе је врста ратовања, али и неимастињу која такодје прави немире, понекад и заваде цовека самог са собом, а не ли са другима, ко дозволи то, али по наивност. Политицари су такодје исти такви иако они мисле да то контролису. Контрола је имање, кад људи иамју онда мозес веровати да су и људи и то је најбоља контрола. Сада економија финасије, па то иде на математику и рацун. Засто је и измисљен рацунар. Знам ефекат Николетине Бурсаца, нисмо сви за све, али ипак, данас постоје ствари које свако користи, па и онај најстаромоднији, то има. И ето треба мало просвецености око тога, а ниједан одрастао цовек који је способан, није на јаслицама као дијете, а и ако се прави болестан и неспосбан, створи гомилу, па опет боље је да није. Дакле, без страха и предрасуда памет у главу, и уцити и замислити свет реалним и бољим, зивети га и радити. У околини или ако вец опсте размисљамо, онда мудро, мада то има свој терет и није лако, цесто пута због тог могу те убједјивати да си нецовјек, јос горе ако ниси добар, и посебан у односу на остале, мозес такав нецовек, пропалица, распикуца и бити, а то је даље опет ланцана реакција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

19.10.2021 12:21

Додик је ради свог властитог успјеха разорио Републику Српску у сваком смислу,преносеци надлезности на ниво БИХ а које припадају Р.С.Данас када му се дрма столица покусава да исправи греске ,е сад морас прво да одговарас за своја дјела и опет да се сједне и разговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТНИ ВОЈНИ ИНВАЛИД

19.10.2021 13:00

Министре Лукач хапси док можеш иначе смо џаба гинули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просто само

19.10.2021 13:29

Техницки послови који се могу радити и размењивати са добрим, не и лосим људима. То препоруцујем свима и то је и у складу са принципима за трајњиха ресења локалних проблема у људима, није вјероватно једини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невешаствене очи

19.10.2021 14:36

Битно је не бркати Руску Федерацију и Русе. Милорад је до скора наше огледало(избор). У просјеку не ваљамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

19.10.2021 19:47

Нису били само тенкови, били су и хамери и хеликоптери и јаја и дронови

ОДГОВОРИТЕ