Политика СНСД-а и Додика највећа опасност за Републику Српску

- Политика СНСД-а и Милорада Додика је највећа опасност по мир и стабилност и опасност за Републику Српску и њену дејтонску позицију, казао је Шаровић.

Република Српска 16.10.2021 | 18:14
Политика СНСД-а и Додика највећа опасност за Републику Српску

- Уколико посебна сједница НСРС буде заказана СДС неће слиједити СНСД у њиховим иницијативама и изградиће свој посебан став о сваком питању које је за Републику Српску од великог значаја, изјавио је данас у Источном Сарајеву предсједник СДС Мирко Шаровић.  

Он је, након сједнице Главног одбора, казао да СДС сматра да је политика СНСД и Милорада Додика највећа опасност по мир и стабилност и опасност за Републику Српску и њену дејтонску позицију.

Шаровић је истакао да се СДС у свом програму залаже за изворни Дејтонски споразум  и да се све надлежности, које су на било који начин пренесене на ниво БиХ, требају у одговарајућој процедури вратити под окриље Српске.

„Али са друге стране ми мислимо да се то треба десити на начин на који су те надлежности и пренесене, а знамо да је највећи дио тих надлежности пренесено гласањем и у Народној скупштини РС и Парламенту БиХ, прије свега гласовима СНСД и владајуће гарнитуре“, подсјетио је Шаровић. 

Он је поновио да СДС јесте за изворни Дејтон, али је напоменуо да све иницијативе морају бити спроведене на миран начин, без било каквих покушаја дестабилизације и довођења у питање мира и стабилности друштва.

„То ће бити наш јасан став према свима онима који са оваквом иницијативом буду ишли на сједницу НСРС или овако велика питања буду покушавали ријешити на неки други начин“, казао је Шаровић.
 
Говорећи о ванредним  изборима за градоначелника Приједора, Шаровић каже да је став Главног одбора СДС да опозиционе странке требају имати заједничког кандидата.

„У том  смислу  као водећа опозициона странка даћемо свој допринос и иницираћемо наредних дана састанак са предсједницима опозиционих станака како би покренули прве активности које се односе на припрему за изборе у Приједору“, навео је Шаровић.

Предложићемо, додаје он, да се постигне договор о самом наступу,  о политикама и програму који се односе на потребе Приједора у будућности. 

„Сматрам да је у овом тренутку опозиција јача од позиције која је у кризи и да ћемо то показати на ванредним изборима у Приједору“,поручио је Шаровић.

Говорећи о протестима који су одржани у Бањалуци и захтјевима који су тада изнесени, предсједник СДС каже да је потпуно јасно да власт није учинила ниједан кредибилан потез у сусрет оправданим захтјевима грађана.

„У том смислу опозиција ће дати јасан одговор. Нећемо одустати од својих захтјева. Напротив мислимо да ће их бити још, не само када су у питању медијске слободе, него  и када су у питању захтјеви који се односе на процесуирање одговорних за велике корупционашке афере и очигледне блокаде које републичка власт прави према локалним заједницама у којима су људи из опозиционих странака  на власти“, рекао је Шаровић.

(БН) 

 

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Пропелер

16.10.2021 16:30

Опет вас навуце Миле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИСТУП НОРМАЛАН И ОЦЕКИВАН

16.10.2021 17:48

НАРОД ПОД РУКОВОДСТВОМ СДС ЈЕ СТВОРИО СРПСКУ РЕПУБЛИКУ

Name

Милан

17.10.2021 13:35

Он навлаци поданике који за њега гласају а не опозицију. Да,врати надлезности као си их и дао.Твоја ствар.Цеститамо

Name

Немања

16.10.2021 16:47

"Без кур*а у сватове кренули" Пренесено значење: Ово користимо када идемо са неким у неки посао (небитно шта је у питању), а дотични господин уопште није спреман за посао... Буквално значење: Има и ових ситуација, тј. када се неко жени, а нема ни муда, ни кур*а, ни могућности за то. Нису џаба стари говорили: "Синко, када препишаш преко себе, спреман си за женидбу."

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАР ОПЕТ

16.10.2021 16:56

ОПОЗИЦИЈА НАСЈЕДА НА ДОДИКОВЕ ФАРСЕ ПА ЛУД ЧОВЕК ВИДИ ДА ЈЕ ТО СКРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ СА АФЕРА КОЈЕ СУ У ОВОМ МОМЕНТУ АКТУЕЛНЕ МОЈ САВЕТ НЕ ПРИСУСТВУЈТЕ ОВОЈ ЛАКРДИЈИ ОД СКУПШТИНЕ ТАКО ЦЕТЕ КОД НАРОД СТЕЦИ ВЕЦЕ ПОВЕРЕЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

16.10.2021 16:57

Што нас замарате глупостимаКакво врачање кави бакрачи Све је донесено одлукама скупштина на сва три нивоа Да би се укинуло треба прочи исти пут Једнострано немогуче осим да нам навучете санкције да немам ни хљеба.Не зајебајите нас више окрените се еконоији да можемо живити. тако стравствено ко штои се окречете глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан ОСТОЈИЦ

16.10.2021 17:04

Сад кад подје долазити позив за мобилизацију онда це многе мајке кукати. Тако и треба кад те исте мајке и оцеви гласају за СНСД. Додик це у Русију, Игор це у Грцку на море, сиротиња це да гине и онда це се вратити и основати странку и опет Србовати. Народе опамети се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2021 17:22

Изузетно паметан и поуцан коментар. Једино нисам сигурна да су сви за њега гласали, укро је висе него сто су гласали!

Name

Приједорцанин М.

16.10.2021 22:54

Од тих позива нема ниста мене интересује колико це посланика подрзати додикове сулуде предлоге хоце ли иједан снсд овац бити против или бар суздрзан приликом гласања да видимо колико има савјесних.

Name

Е

16.10.2021 17:04

Јес врат није шија, али за то је крив Додик. Ви сте за изворни мирним путем, а он значи исто али после рата. Ма немој?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нуто

16.10.2021 17:16

Како их узима..лопатом.Маестрални дриблинг којим је опозиција изгубила утакмицу иако је имала три гола предности .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

16.10.2021 17:18

Све сте у праву. Али залосне је сто МИ (народ) , као у серији, гледамо васа препуцавања док стандард градјана рапидно тоне. Цијене ненормално расту прехрана, енергенти , градјевински материјал....итд. Литар уља у Њемацкој коста 0.80 центи код нас 3.50 КМ у Њемацкој плата 2000 еура а код нас 900 марака или 450 еура. Сви заједно кренули сте са изборном кампањом а народ је гладан и немате нацин да поправите стање јер сте сви крали а једини нацин да се стање поправи је вратити покрадено и увести ред а за крадју дозивотну казну затвора. Ал сви ви заједно то нит мозете нит смијете а нит хоцете. Једина опција народу која остаје је ИСЕЛИТИ СЕ, јер боље бити најамни радник за 2000 еура него за 450 еура а плус тога храна јефтинија. И морам реци да је залосно стање кад цовјек размисља само о храни а ВИ сте нас дотле довели ( и позиција и опозиција....позиција много висе)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ребро

16.10.2021 18:41

Правац Њемацка..Тамо стампају паре које це им се обити о главу.11

Name

СРП

16.10.2021 20:06

Браво Ненаде

Name

Дане

16.10.2021 20:45

Па цијене свагдје иду горе. Ако мислиш да је боље у Њемачкој иди и ради у Њемачкој па нађ онда кажи како је.

Name

БАЊА ЛУКА

16.10.2021 18:12

МОЖДА ИМА И НЕШТО ДОБРО У ПОНИШТАВАЊУ " СВИХ ОДЛУКА ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА. " НИКОЛА ПОПЛАШЕН ЋЕ БИТИ ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивела Српска

16.10.2021 18:22

Нико од вас владајуцих ни опозиције није достојан Републике Српске,само борци који ју створисе. А ви остали само се борите за власт и некако да се у несто уградите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молба јавним личностима

16.10.2021 18:35

Гледао сам Дневник 2 РТРС-а и нити један прилог није био о економији, отварању неких фабрика и новим радним мјестима, довођењу инвеститора и најави љепшег живота (осим прилога о животу и останку на селу). Тузно је гледати такве дневнике, много тузно...то траје већ више деценија, зато ми се допао приједлог госп.Изетбеговица да више не причамо о прошлости. Одличан приједлог и немојте сада да га одбијате зато што га је он или неко други предлозио. Поштовани политичари, уредници емисија и сви ви који сте на јавним функцијама, молимо вас да престанете са досадашњим начином причања и кренете у приче о животу свих становника ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

16.10.2021 19:00

Добро је неко недавно написаоОн са платом од 250 еврича пребројавају крвна зрнца они са платом од 700 еврича пребројавају тене одјечу они с а платом од 2000 еврича прегледају егзотичне дестинације хебе име се за крвна зрнца,

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ,нуто .....

16.10.2021 19:25

Има јос ,а то је ,да опозиција у оцима народа хоце да буде веци Србин од М.Додика ,цисто не могу да одоле том пориву !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

17.10.2021 09:47

Ма гдје ти угледа.таквог Србина бено једна такав да смо умјесто твог миљеника поставили талибана мање би покрао РС и раселио народ не једи висе бунику видис да си се погубио.

Name

Боки

16.10.2021 19:44

Тако је Мирко СДС је државотворна странка која је са борцима створила Републику Српску, а Бурле је лопов, лажов, проклетија, издајица и кукавица. Његово је прошло. Више нас је. Готов је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wтф

16.10.2021 19:44

Ако било која странка босњака и хрвата допусти или изгласа ово сто додик трази, створице једнопартијски систем у српској под контролом једног цовјека. То знаци цовјек има под контролом све од полиције, суда, тузиластва, здравства па људи бре јесте ли нормални!?!? Ста то радите сами себи???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица

16.10.2021 19:50

Нама помоћи нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

16.10.2021 20:00

Ко је луд напустити посао и ици на биро за незапослене. Миле је своје одсвирао нико га висе не дозивљава озбиљно постао предмет спрдње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

16.10.2021 20:33

Јебо луд збуњеног. Није сија вец је врат. Нисте ви ни за ста. Осим за лазно Србовање, матрица иста као код Додика. А народ страхује од рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕХАд

16.10.2021 20:45

Ја више за никог ратовати нећу. Сиротиња гинула на све три стране па дошли дезертери и покупили кајмак. Народе памет у главу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

16.10.2021 21:12

Јебо вас рат и позицијо и опозицијо. Овдје би најбоље било да овај Шмит све смјени и полиција похапси Па ви нисте нормални, те кисик,те афере,те крадје,те продаје,те цорона, Попуцали смо финансијски по шавовима, а почело је и на психу утицати, па доста вас је више свију, народ полуди ,који вам је клинац.Почните радити за народ више, а не за себе Сви сте ви исти ,багро покварена,сви.Да је народ паметан да вас све протјера у цијелој БиХ,не само у Р.С

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папа Мајк

17.10.2021 09:08

Браво!!!

Name

Не бој те се

17.10.2021 13:45

За 6 мјесеци че те да марширате у строју као сјеверној Кореји. Има Додик да вас среди. Ал немојте онда да кукате, како је за све Сарајево и Бошњаци криви. Сречно брачо православци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

18.10.2021 05:59

Нису више, скувани смо одавно

ОДГОВОРИТЕ