14 година од смрти Тошета, а шта данас говоре о њему

На данашњи дан пре 14 година у раним јутарњим сатима је настрадао македонски певач и регионална звезда Тоше Проески.

Магазин 16.10.2021 | 16:27
14 година од смрти Тошета, а шта данас говоре о њему

Његов одлазак тешко су прихватили готово сви, почев од породице, до пријатеља, колега, али и фанова који и данас чувају од заборава његове песме.

Toše Proeski
фото: Профимедиа

О беспрекорном таленту, незаборавном и незаменљивом гласу, а пре свега доброти овог уметника, вечно ће прицати многобројни певачи који су га познавали, као и најближи који се не мире са тиме да га више нема. За породицу легендарног певача који је прерано отишао, данашњи дан је најтежи у години. Мајка Доминика и отац Никола и даље нису пронашли речи утехе, а једном приликом су за македонске медије истакли да оне не постоје.

- Шта да кажемо... Сваке године је туга све јача. Дани иду, а нашег сина више нема. Остала нам је само успомена, сећање на дивно дете које нас је заувек напустило. Неки кажу судбина, а за нас утехе нема - рекао је његов отац пре неколико година.

Поред родитеља, многобројне колеге и пријатељи славног музичара на данашњи дан помињу на друштвеним мрежама. Један од њих је Тони Цетински који је био близак са Тошетом.

Toše Proeski, Toni Cetinski
фото: Профимедиа, Принтсцреен

- Напустио си нас физички, али само физички брате мој. Не могу веровати колико и дан данас недостајеш и колико нам је још увек тешко што си прерано отишао. Сваке нам године долази тај дан, то јутро као нешто што не желимо сазнати, чути ни слутити, но ипак немилосрдно дође и подсећа нас колико смо крхки и како никада не знамо шта нам носи следећи дан - написао је Цетински на Инстаграму.

Подсетимо, на аутопуту код Нове Градишке Тоше је погинуо у саобраћајној несрећи у 26. години живота. Осим њега, у аутомобилу су се налазили певачев возач и пријатељ Георгиј Георгијевски и менаџерка Љиљана Петровић. Претпоставља се да су, због велике брзине, ударили у камион. Тоше који је био на сувозачевом месту је преминуо, док је возач задобио тешке телесне повреде, а менаџерка лакше.

Toše Proeski
фото: Профимедиа

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар