Брнабић поручила: Независност Косова неће бити потписана

Премијер Србије Ана Брнабић поручила је да не би потписала признање независности Косова и Метохије ако би се такав документ нашао на њеном премијерском столу, те да вјерује да је могућ историјски договор Срба и Албанаца.

Србија 16.10.2021 | 09:25
Брнабић поручила: Независност Косова неће бити потписана

Брнабићева је навела да постоје разни притисци и да ће их бити и у будућности у вези с рјешењем питања Косова и Метохије, али и да сви знају да предсједнику Србије Александру Вучићу не могу давати ултиматуме, сервирати рјешења и понашати се као да је Србија њихова или било чија губернија.

Она је за "Вечерње новости" рекла да из САД и ЕУ нису поручили да нема чланства Србије у ЕУ без признавања Косова, већ да нема чланства без дугорочног рјешења за косовско питање.

Према њеним ријечима, Србији је у интересу да се ријеши овај замрзнути конфликт, да се нађе компромис, као и да остане на европском путу.

Када је ријеч о појединим критикама из региона да је Србија недавни самит Покрета несврстаних у Београду искористила да ојача позиције у вези с Косовом и Метохијом, али и за стварање "српског свијета", Брнабићева је рекла да се не обазире на малициозне коментаре, те да вјерује у сарадњу и бољу будућност.

(Тањуг   Фото:Реутерс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Само жилаво

16.10.2021 07:44

Исправан став има, браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

17.10.2021 17:03

Тако је само паметно ?

Name

Кад крмци занијеме

16.10.2021 09:15

Тако је, само идиотизам и напријед у нове сељаклуке, поведи и оне брадате црнокосуљасе, па заједно сељирајте!

ОДГОВОРИТЕ